İstifa dilekçesi nasıl yazılır? İstifa dilekçesi yazmanın püf noktaları...

İnsanlar çalıştıkları işyerinden bazı nedenlerle ayrılmak zorunda kalabiliyor. İşten ayrılmaya karar verdikten sonra profesyonel bir istifa mektubunu doğru hazırlamak çok önemlidir. İstifa dilekçesi hazırlarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. İşte bunlardan bazıları:

Uzun süre çalıştığınız bir şirketten bazı gerekçelerle ayrılma kararı alabilir veya daha yüksek bir pozisyon içinde ayrılmam kararı alabilirsiniz. İstifa kararı her ne kadar kolay olmasa da kurallarına uygun profesyonel olarak dilekçe mektubunuzu hazırlamanız gerekir. Hangi koşullar da istifa ederseniz edin İstifa dilekçesi hazırlarken doğru tekniklerle duygularınızı ve hislerinin doğru şekilde ifade edip hazırlamanız gerekmektedir.

İSTİFA DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR?

6 aydan daha az süre çalıştıysanız en az 2 hafta önce, 6 ay ile 1,5 yıl arası çalıştıysanız 4 hafta önce, 1,5 yıl ile 3 yıl arasında çalıştıysanız 6 hafta önce, 3 yıldan fazla çalıştıysanız 8 hafta önce istifa mektubunu vermeniz ve belirttiğiniz süreleri çalışarak geçirmeniz gerekiyor. Aksi halde ihbar tazminatı ödenmesi gibi size hukuki yaptırımlar uygulanabilir.

İstifa dilekçesi hazırlarken mutlaka hazırladığınız istifa dilekçesinin kısa sade ve anlaşılır olmasına dikkat edin. Dilbilgisinin doğru kullanılması ve duygularınızın doğru ifade edildiği bir dilekçe yazmanız gerekir. İstifa mektubuna çalışılacağınız son gün ve diğer talepler hakkında bilgi vermeniz gerekmektedir. Hem sizin için hem de işvereniniz için önemlidir.

Mektubun eğer varsa İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne hitaben yazmanız gerekir. İstifa mektubu metnine ilk giriş kısmına, adınız soyadınız ile kurumunuz ve çalıştığınız pozisyonu belirtmelisiniz.

Daha sonra işinizi hangi gerekçelerle bırakmak istediğinizi kısa ve net, anlaşılır bir üslupla ifade etmeniz gerekiyor. Bu nedenle gereksiz tekrarlardan kaçınılması, istifa iradesinin açıkça gösterilmesi ve gerekçelerinin net bir şekilde belirtilmesi gerekiyor.

İstifa mektubuna bekleme sürenizin sonunda istifa ettiğinizin ve tüm yasal haklarınızı saklı tuttuğunuzun yazılması beklenmeyen bir durumla karşılaştığınızda hukuki açıdan önemli olacaktır. Son olarak mektubun verildiği tarihin ya da gönderildiği tarihin eklenerek imzalayıp elden teslim etmeniz gerekiyor.

İSTİFA DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

ELİF GÜNDOGĞDU 8 ay önce

BENİ BAŞKA OKULA GÖNDERMEK İSTİYORLAR BEN GİTMEK İSTEMİYORUM bunun için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum