Balık nasıl tutulur? Oltayla balık tutmanın püf noktaları nelerdir?

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte balık tutmak çok zevkli hale geldi. Balık tutmayı sevenler ellerine oltaları alarak sahilerde yerini almaya başladı bile. Birçok kişi tarafından hobi olarak yapılan olta balıkçılığında balık tutarken en önemli şeylerden biri sabırlı olmak ve pes etmemektir. Peki balık nasıl tutulur? Detaylar haberimizde...

İstanbul bölgesinde özellikle jeopolitik konumunun vermiş olduğu imkanlardan dolayı gerek tekne ile gerek kıyıdan amatör balıkçılık yüksek av verimiyle gerçekleştiriyor. Özellikle balık sezonun açılmasıyla birlikte İstanbul'da boğaz kıyısında Sarıyer, Kireçburnu, Arnavutköy, Bebek, İstinye gibi özellikle akıntının belli duvarlara çarpıp geri dönmesiyle yeni meralar oluşturduğu alanlarda balık avcılığı çok yapılmakta ve ayrıca verimli geçmektedir. Aynı zamanda adalar etrafında güzel av yerleri bulunuyor. Amatör balıkçılıkta 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde bölgesel olarak balık türleri konusunda çok avantajımız bulunuyor. Özellikle İstanbul bölgesinde avlayabileceğiniz türler palamut, lüfer, istavrit, sardalya ve levrek balığıdır. İstanbul'un Karadeniz'e olan kıyılarında özellikle Kalkan balığı gibi balıklarında avcılığı yapılabiliyor. Peki balık nasıl tutulur? Balık tutmanın incelikleri neler? İşte yanıtlar:

BALIK NASIL TUTULUR?

Balık avlamak için, çeşitli bilgileri bilmek gerekiyor. Amatör bir ba­lıkçı her şeyden önce balık cinsleri, avlanış zaman­ları, avlanma araçları (Ağ, olta, zıpkın, kayık gibi), gereken malzemeleri bilmeli ve aynı zamanda balık tutarken sabırlı ve soğukkanlı olma­sı gerekiyor.

Amatör balıkçılıkta kullanılan malzemeler:

- Olta kamışı

- Olta misinası

- Olta iğnesi

- Şamandıra

- Yemler

- Fırdöndü ve klips

- Misina makası

- İğne çıkarıcı

- Kurşun

- Kova

Balık nasıl tutulur:

- Kamış makinesine uygun misinayı sarın.

- Kamışla makineyi eşleştirin.

- Yakalamak istediğiniz balığa göre seçtiğiniz iğne takımınızı kamışla birleştirin, yemi hazırlayın.

- Klipsle sabitleme yapın, ardından en altta kurşun ağırlığı bırakın.

- Olta takımınız atışa hazır, etrafınızı kontrol ederek yavaşça merayı savurun.

- Beklemeye başlayın ve oltanıza tepki geldiğinde sararak kontrol edin.

- Çıkardığınız balıkları yarıya kadar su doldurduğunuz kova da biriktirebilirsiniz.

Kaplıcalarda hijyen kuralları nasıl olmalıdır? Kaplıcalarda hijyen nasıl sağlanır

İLİŞKİLİ HABER

Kaplıcalarda hijyen kuralları nasıl olmalıdır? Kaplıcalarda hijyen nasıl sağlanır
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0