Turşu ve Kornişon arasındaki farklar nelerdir?

Kış sofralarının vazgeçilmezi olan turşu çoğu sebze ve meyvelerin konulup, bekletilmesiyle elde edilen turşu, iştah açtığı ve özellikle ev yemeklerinin tadını tamamladığı için yüzyıllık bir gelenek halini gelmiştir. Küçük küçük turşu şeklinde olan kornişonlar daha çok salatalarda kullanılıyor. Peki kornişon turşu nedir, Kornişon ve turşu arasındaki farklar nelerdir? Detaylar haberimizde:

Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen turşu aslında bir su ve tuz çözeltisi yaparak ve gıda maddelerinin asidik çözeltide fermantasyonuna izin vererek gıdaları koruma sanatı olarak adlandırılır. Turşu, tüm kültürlerde, prosedürde ve bu kadar korunmuş gıda maddelerinde küçük değişiklikler gösteren yüzyıllardır devam eden bir kültürdür. Tüm dünyada değişik türleri yapılan turşunun birçok kişinin kafasını karıştıran başka bir kornişon terimi bulunmaktadır. Bu makale, tüm okuyucular için kornişon ve turşu arasındaki farkları netleştirmeye çalışmaktadır. Turşu, tuzlu su ve sirke ağırlıklı salamura içine domates, salatalık, lahana, patlıcan, kavun, armut, ayva, erik, biber, mantar, soğan, sarımsak, patlıcan, karnabahar gibi çoğu sebze ve meyvelerin konulup, bekletilmesiyle elde edilir. Kornişon turşu nedir? Kornişon salatalık turşusu ve turşu arasındaki farklar nelerdir? İşte kornişon ve turşu arasındaki farklar:

Kornişon ve turşu arasındaki fark nedir

Kornişon ve turşu arasındaki fark nedir

Turşu

Turşu, tuzlu suda saklanan gıda maddeleri için asit veya sirke ekledikten sonra fermantasyonuna izin vermek için kullanılan genel bir kelimedir. Turşu ayrıca ABD, Kanada ve Avustralya'daki salatalık turşusu anlamına gelir. Hindistan, Pakistan, Bangladeş gibi güneydoğu Asya ülkelerinde ve hatta Çin ve Japonya gibi diğer Asya ülkelerinde, yemeklerin daha lezzetli olması için ana yemekle birlikte yenen lezzetler yapma geleneği uzun süredir sürmektedir.  Bununla birlikte, Kuzey Amerika ve Avustralya'da turşu genellikle salatalık turşusu için ayrılmıştır. Kornişon, cornichon (Fransız turşusu salatalık) ve daha fazlası gibi farklı turşu türleri bulunmaktadır.

Salatalık

Kornişon turşusu salatalıktır ve tüm Avrupa'da, özellikle İngiltere'de bu isimle bilinir. Aynı zamanda dereotu turşusu olarak da adlandırılıyor. Çünkü küçük salatalıklar, maydanoz gibi otlar ile karıştırılmış tuzlu suda korunur. Salatalık boyutu Kornişon sadece küçük salatalık içerdiğinden çok önemlidir. Aslında, küçük salatalık çeşitliliğinin kendisi bazı bölgelerde Kornişon olarak adlandırılır.  Kornişon turşuyu mutlaka çok küçük salatalıklarla yapılması gerekir.

Kornişon turşu nedir

Kornişon turşu nedir

KORNİŞON VE TURŞU ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

⇒ Hem Kornişon hem de turşu daha lezzetli hale getirmek için yemeklerle birlikte yenilir. Aynı zamanda salatalara da eklenince çok lezzetli, olmaktadır.

Kornişon, turşudan daha küçük ve kıtır kıtır olmasıyla bilinir.

Kornişon bir turşu türüdür ve Cornichon gibi daha birçok turşu çeşidi bulunmaktadır.

  ABD, Kanada ve Avustralya'da çok çeşitli gıda maddelerinden bir turşu yapılabilirken, salatalık turşusu için kullanılan bir kelimedir.

Kornişon, İngiltere'de ve Avrupa'nın geri kalanında salatalık turşusu için kullanılan bir terimdir.

Turşu nedir

Turşu nedir

Ağaç evlerin özellikleri nelerdir? Görünümüyle etkileyici bir güzellik sunan ağaç evler

İLİŞKİLİ HABER

Ağaç evlerin özellikleri nelerdir? Görünümüyle etkileyici bir güzellik sunan ağaç evler
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0