Safir taşı nedir, nasıl oluşur? Safir taşının özellikleri, anlamı ve faydaları neler?

Safir, safiye taşlar grubundaki en değerli ve en gizemli taşlar arasında yer alıyor. Mavi renk olan safir taşı genellikle mücevher yapımında ve süslemelerinde kullanılıyor. Mavilerin efendisi olarak da anılan Safir taşı son derece parlak bir yapıya sahiptir. Dünyanın en pahalı taşları arasında yer alan safir taşı nedir, nasıl oluşur? Safir taşının özellikleri ve faydaları nelerdir? İştecevaplar:

Dünyada en meşhur taşlar arasında yer alan Safir, aynı zamanda en pahalı taşların başında yer alıyor. Safir taşının anavatanı Hindistan olarak bilinir. Aynı zamanda da belli başlı ülkelerde az miktarda da olsa safir taşı çıkarılıyor. Safir taşın ana rengi mavi ve lacivert olsa da başka renklerde çıkarılan versiyonları da bulunuyor. Piyasada çok zor bulunan taşlar arasında olan safir taşı mücevher yapımında ve süslemelerinde kullanılıyor. Genel halk dilinde gök yakut adıyla da biliniyor. Çıkarımı zor taşlardan olan safir taşı kütleler halinde çıkarılır ve birtakım işlemlerden geçirildikten sonra piyasaya satışa sunulur. Alternatif renkleri arasında turuncu, sarı ve pembe yer alır. Oldukça estetik bir görünüme sahip olan bu lüks taşlar enerjisi ve içerdiği mineraller ile insan sağlığına birçok açıdan fayda sağlar. Peki safir taşı nedir, nasıl oluşur? Safir taşınız özellikleri ve faydaları nelerdir? İşte safir taşı ile ilgili tüm merak edilenler:

Safir taşı nedir

Safir taşı nedir

SAFİR TAŞI NEDİR?

İlk çağdan günümüze kadar safir taşı her zaman değerli olmuştur. Safir kelimesinin Yunan dilindeki karşılığı 'güzel' kelimesiyle eş anlamlıdır. Safir taşı bazı toplumlarda güzelliği ve dişiliği simgelerken, çok daha eski medeniyetlerde gücün sembolü olarak bilinir. Dünya üzerindeki en kıymetli taşlardan biri olarak bilinen safir Corundum adındaki mineralin bir çeşididir. Safir taşının koyu olan rengi en pahalı ve en nadir bulunan çeşididir. Safir taşı aynı zamanda iklim ve çevre şartlarına kadar son derece dirençli bir yapıya sahiptir. Safir taşı, yüksek ısıya karşı da oldukça dayanıklıdır. Yapımı çok meşakatli ve uzun bir iş olan safir pırlanta ve mücevher başta olmak üzere birçok farklı sektörde kullanılıyor.

Safir taşı nasıl oluşur

Safir taşı nasıl oluşur

SAFİR TAŞI NASIL OLUŞUR?

Safir taşı diğer değerli taşlar gibi doğal oluşumlara sahiptir. Safir taşı kristal bir yapıya sahip olduğu için çok uzun yıllar geçerek oluşan taşlardan biridir. Safir taşları yüzde doksan oranında kayaçlarda bulunur. Kayaçlar bazalt ya da şist türünde ise safir bulunma ihtimali çok daha yüksek olmaktadır. Dünyadaki en büyük safir taşı Hindistan'da yer alıyor.

Safir taşının özellikleri nelerdir

Safir taşının özellikleri nelerdir

SAFİR TAŞININ ÖZELLİKLERİ

Safir taşı dünyada en çok talep edilen mücevher ve pırlantalarda yoğun olarak kullanılan taşların başında gelir. Özellikle kadınlar tarafından en çok tercih edilen bu taşın dış yüzeyi oldukça sert olup son derece parlak bir görüntüye sahiptir. Safir taşı korindon elementi ile çeşitli oksitlerin bir araya gelmesinden meydana gelmiştir. Çeşitli meditasyonlarda özellikle alın bölgesindeki çakraları açmak için kullanılan ve iyi geldiğine inanılan bir taştır. Safir taşının mavi dışında çok nadir olsa da sarı, yeşil ve gri gibi çok farklı renkleri de bulunuyor.

Safir taşının faydaları nelerdir

Safir taşının faydaları nelerdir

SAFİR TAŞININ FAYDALARI NELERDİR?

Dünya genelinde safir taşı bir diğer adı gök yakutların mistik güçleri olduğuna inanılıyor. Safir taşının yaydığı yüksek ve pozitif enerji insanları arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Ayrıca insanın güven duygusunu perçinliyor. 

 Birçok ülkede özellikle satın alınan safir taşlı yüzüklerin çiftler arasında sadakat oluşturduğuna inanılır.

Aurası çok yüksek olan bu yüzük kişilerin manevi dünyasında da ışık tuttuğuna inanılır.

 Tüm bunların dışında yakut ve safirler doğrudan doğruya insan sağlığını da olumlu etkileri bulunuyor. Safir taşı kalp sağlığını korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Safir taşı yüzük

Safir taşı yüzük

 Eğer üstünde veya yanında sürekli safir taşı bulunduran kişiler çok daha enerjik hissettikleri söylenir.

 Safir taşının insan sağlığına faydalarından biri de böbrek taşları ve kistleri başta olmak üzere tüm böbrek hastalıklarına karşı koruyucu olmasıdır.

 Bu değerli taşın sakinleştirici etkisinin yanında aynı zamanda öfke kontrolünü sağlar ve kişilerin çok daha akılcı ve doğru kararlar almasına sağlar.

- Safir taşı insanların üstündeki negatif enerjileri alarak kaygı, stres ve depresyon belirtilerini en aza indirdiği biliniyor ve yüzyıllardır birçok amaçla kullanılıyor.

Hekimoğlu nerede çekiliyor? Hekimoğlu hastanesi nerede?

İLİŞKİLİ HABER

Hekimoğlu nerede çekiliyor? Hekimoğlu hastanesi nerede?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0