Astral ne demek? Astral seyahat nedir İşte astral seyahatin geçmişi

Son dönemlerin en çok merak edilen konularından bir Astral seyahat oldu. Astral seyahat ile ilgili araştırmalar günümüzde devam etmektedir. Peki astral ne demek? Astral seyahat nedir? İşte astral seyahat ile ilgili bilinmesi gereken her şey.

Geçmiş dönemlerden beri merak edilen Astral seyahat günümüzde konuyla ilgili dizi ve filmlerin de artmasıyla yeniden gündeme geliyor. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, geçtiğimiz günlerde yayınlanan bölümünde aldığı ilginç soru karşısında şaşkına döndü. Muş'tan yayına bağlanan Zeynep Ebrar Yıldız, 'Astral seyahatle Kabe'ye gidersek haccımız kabul olur mu?' sorusuyla şaşırttı. Soru karşısında kısa süre şaşkınlık yaşayan Hatipoğlu, "Dua ile Kabe'ye gidilir. Astral seyahatle Kabe'ye gidemezsiniz. Astral seyahat denemeleri çok doğru denemeler değildir" şeklinde cevap verdi. Ruhsal bir seyahat olan Astral seyahat ile ilgili ayrıntılar haberimizin devamında.

Rüyada hacca gitmek ne anlama gelir? Rüyada hacca gitmek için yola çıkmak ne demek?İLİŞKİLİ HABERRüyada hacca gitmek ne anlama gelir? Rüyada hacca gitmek için yola çıkmak ne demek?

astral seyahat ne demek

astral seyahat ne demek

ASTRAL SEYAHAT NEDİR?

Astral seyahatin kökeni spiritualist (ruhçu) inanışlara dayanmaktadır. Çeşitli telkinlerle bilinç, bedenin dışına çıkıyor ve 'astral boyuta' geçiyor. Mistik dünyaya ilgi duyan pek çok kişi, “bazen bilinçli bazen bilinçsiz” şekilde astral seyahate çıktığını iddia ediyor.  Toplum arasında, ruhun bedenden ayrılarak çeşitli yerlerde dolaşması olarak bilinen Astral seyahat eski zamanlarda İbn-i Sina, Mevlana gibi düşünürlerin eserlerinde yer alırken, şimdi dizi ve filmlere konu olarak akıllardaki soru işaretlerini gidermeye yardımcı oluyor.

astral seyahat nedir

astral seyahat nedir

ASTRAL SEYAHAT GEÇMİŞİ

Astral Seyahat (Astral Projection), insanların yanlış rüya tanımından kaynaklanan ve mistik ögelere duyduğu zaaftan doğmuştur. Esasında Lucid Dreaming (Yarı-Uyanık Rüya) deneyiminin yanlış yorumlanmış halidir.

Uyku-uyanıklık arası, tam uyanmadan önceki (hipnopompik) ve aynı zamanda, uykuya dalmadan önceki (hipnogojik) yarı uyku hali olup, ayırt edici özellikleri, beyindeki neo-korteks tabakalarının etkin olmaması, yani duyu organlarından bilgi gelmemesi ve beynin alfa dalgaları yayınlamasıdır. Halk arasında tavşan uykusu olarak da bilinir.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0