Şua izni nedir? Şua izni kalktı mı? Şua izni kullanımı

Son günlerde internette en çok araştırılan konulardan biri şua izni oldu. Şua izni iş hukukunda sıkça karşılaşılan terimlerden biridir. Daha çok sağlık personelleri tarafından radyaterapi alanında kullanılan şua nedir, şua izni ne demek? Şua ile ilgili tüm merak edilenleri haberimizin içeriğinde detaylandırdık.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle birlikte sağlık bakanlığı hastanede çalışan sağlık personelleriyle ilgili olarak izin ve emeklilik işlemleri kısıtlaması getirilmişti. Sağlık çalışanlarına yönelik getirilen ve yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden yıllık izin, ücretsiz izin, şua izni ve emeklilik işlemleri ile ilgili olan yasağı kaldıran bir yaz paylaşıldı. Sağlık bakanlığı tarafından paylaşılan yazıda geçen şua ile ilgili merak edilenler...

Swap ne demek, swap izi nedir? Swap izi nasıl oluşur?İLİŞKİLİ HABERSwap ne demek, swap izi nedir? Swap izi nasıl oluşur?

ŞUA İZNİ NEDİR

Hastane terimleri arasında yer alan şua izni tedavi olmak için gelen hastaların yapılan tedavi süresince radyolojik ışınlara bağlı olan birimlerde (radyoterapi) maruz kalarak çalışan personele yıllık izni haricinde verilen ek çalışma izni olarak adlandırılır. Şua izni 4 hafta olarak belirlenmiştir.

Şua izninin kullandırmaması veya bir şekilde kullanılmaması durumunda çalışan sağlık personeline ödenecek ücrete ise şua izin alacağı olarak isimlendirilmektedir. 

şua izni ne demek

şua izni ne demek

ŞUA KELİME ANLAMI

Şua kelimesi dilimize Arapça'dan yerleşmiş bir sözcüktür. TDK'ye göre şua kelimesi anlamı, "ışın" anlamı taşır.

şua izni kullanımı

şua izni kullanımı

ŞUA İZİN ALMA ŞARTLARI

- Şua izni almak için mutlaka hastanelerde çalışıyor olmak gerekiyor. 

- Ayrıca şua izni almak için hastanelerin röntgen ve radyom olan alanlarda çalışıyor olmak gerekir.

- Çalışma en az 1 yıl sürmelidir. 

- Şua izni, kısım kısım olarak değil devamlı bir şekilde kullandırılması gerekir.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0