Markalı pakette ‘sahte deterjan’ krizi! Gerçek deterjan nasıl anlaşılır?İşte ayırt etmenin yolu

Pandemi dönemini fırsat bilen ürün dolandırıcıları ünlü markaların ismini kullanarak sahte deterjan satışı yaptığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşayan bir çiftin internetten aldığı deterjanın kokusundaki değişikliği fark etmesi üzerine yapılan analiz sonucu deterjanın sahte olduğu ortaya çıktı. Peki gerçek deterjan nasıl anlaşılır? İşte sahte deterjanı anlamanın yolları...

Koronavirüsle birlikte internetten alışverişte rekor kırdı. İnternet üzerinden deterjan ve diğer temizlik malzemelerinin satışları da patladı. Talepler artınca piyasada dolandırıcılara gün doğdu. Dolandırıcı firmalar ünlü markaların ambalajlarını ve isimlerini kullanarak piyasada sahte deterjan üretip satmaya başladı.  Uzmanlar sahte deterjan konusunda vatandaşları uyardı. Sahte deterjanın insan sağlığına zararlarının olduğunun altını çizen yetkililer gerçek deterjanı anlamanın bazı detaylarından bahsetti. İşte kaliteli deterjanı anlamanın yolları...

MARKA DİYE ALDILAR SAHTE FİRMA ÇIKTI

Bunun son örneği Ataşehir Belediyesi çalışanı Evrim Görendaş ile eşi oldu. Edinilen bilgilere göre bilinen bir E-Ticaret sitesine geçen 11 Mart’ta giren Görendaş, her zaman kullandığı markanın 10 kiloluk ürününden 2 adet satın aldı. Gelen ürün hem beyaz hem renkliler için olunca Görendaş, e-ticaret sitesi ile temasa geçti, sorunu iletti. Görendaş, ürüne ilişkin şüpheye kapılsa da sahteliği konusunda emin de olamadı. Görendaş 10 kiloluk ürünlerden birini açtı ve kullandı. Yıkanan giysilerini giyen Görendaş’ın eşi N.’nin vücudunda kızarıklıklar oluştu. Görendaş, bir yandan eşinin ortaya çıkan sağlık sorunu ile ilgilenirken diğer yandan, deterjan markasının üretici firması ile temasa geçti. Şirket çalışanları Görendaş’a “Biz şimdi size 10 kiloluk bir ürün gönderiyoruz. Siz, elinizdeki ürünü bize gönderin. Analize tabi tutalım” yanıtı verdi.

Üretici şirket, söylendiği gibi Görendaş’a yeni bir ürün gönderdi. Teslim alınan ürün analize tabi tutuldu. Sonuç, Görendaş’ın endişelendiği yönde çıktı. Söz konusu ürünün sahte olduğu rapor edildi. Durumu, resmi bir yazı ile Görendaş’a ileten şirket, hukuki sürecin takipçisi olacakları bilgisini de paylaştı.

ŞİRKETE DE SAHİBİNE DE ULAŞILAMIYOR

E-TİCARET sitesi üzerinde ürünün satışını yapan firmanın izini sürdüğümüzde ise Gaziantep Şehitkamil ilçesinde 5 yıl önce kurulan M. Gıda Temizlik firma karşımıza çıktı. Şirket sahibi ise Müjdat T. görünüyor. Ticaret sicil gazetesinde, kuruluş sürecindeki kaydı dışında başka hiçbir kayıt yok. Şirketin bir web sitesi olmadığı gibi ulaşılabilecek bir telefon numarası dahi yok. Şirket sahibi Müjdat T.’ye ise ulaşılamadı.

DETERJANIN KALİTELİ OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0