Mutfak dolabı neyle temizlenir? Beyaz mutfak dolabı neyle silinir? Dolap silme suyuna ne konur

Mutfakta temizlemesi zor olan alanlardan biri mutfak dolaplarıdır. Yemek pişirdikten sonra zamanla dolapların üstüne sinen yağlar ve kirlerden kurtulmak için uygulamanız gereken birkaç basit temizlik yöntemiz bulunuyor. En inatçı kirlere sahip olan beyaz dolap temizliğinde işinize yarayacak ve dolabınızı kirlerden arındıracak en kolay temizleme yöntemlerini sizlerin beğenisine sunuyoruz. İşte detaylar...

Evin en çok kullanılan alanlarından biri mutfaktır. Mutfağın içerisinde yer alan dolaplar evin çok kirlenen alanlar arasında ilk sırada yer alıyor. Dolaplar ve çekmeceler hemen silinmediği takdirde inatçı zor lekelere dönüşüyor. Özellikle yemek pişirilen ocağında yer alan dolaplar yemek lekeleri, yağ ve kirden kaynaklana birçok kire maruz kalıyor. Sık sık temizlenmesi gereken mutfak dolaplarının en kolay ve bir çırpıda ilk günkü haline getirebileceğiniz en etkili yöntemleri sizler için araştırdık. İşte mutfak dolabı temizliğinde size rehber olacak olan birbirinden etkili bazı ipuçları...

En kolay aspiratör nasıl temizlenir?  Aspiratör filtresi temizleme yöntemleriİLİŞKİLİ HABEREn kolay aspiratör nasıl temizlenir? Aspiratör filtresi temizleme yöntemleri

MUTFAK DOLAPLARI NASIL TEMİZLENİR

İnatçı ve yağ lekelerinden kurtulmak için en çok önerilen yöntemlerden biri sirke ile temizlemedir. Dolabın üstündeki yağlı ve kirli görüntüden kurtulmak için bir kaba sirke koyup temiz bir bez yardımıyla dolapların içini silin. Bütün dolapların içini tek tek sirkeli su ile sildikten sonra dolapların dış yüzeyini karbonatlı su ile silebilirsiniz. Bunun için fırça kullanarak güzelce ovalayabilirsiniz. 

Mutfak dolapları neyle silinir

Mutfak dolapları neyle silinir

PRATİK BİLGİ: Mutfak dolapları eğer ahşap ise temizlemek için sabun kullanabilirsiniz. Ahşap dolaplarınıza zarar vermeyen tek ürün sabundur. Yağlı kirleri de söküp atma özelliği olan sabunu hem dolaplarınız hem de emprenyeli tezgahlarınız içinde uygundur. 

BEYAZ MUTFAK DOLAPLARI NASIL TEMİZLENİR

En çok lekeleri belli eden beyaz mutfak dolabını temizlemek için yağ sökücü kullanabilirsiniz. Biriken inatçı yağları çıkarmada çok etkili olan yağ sökücüyü dolabın kirli olan yerlerine sıkarak toz bırakmayan bezlerle silebilirsiniz. Üstünden temiz ıslak bir bezle de geçmeyi ihmal etmeyin. Bir diğer son dönemde uygulanan temizleme yöntemi ise buhar temizleyicisi ile temizlemedir. Yağı kolayca söküp atan bu yöntemle bütün mutfağınızı dezenfekte ederek tertemiz ve hijyeni hale getirebilirsiniz. 

Beyaz mutfak dolapları nasıl temizlenir

Beyaz mutfak dolapları nasıl temizlenir

YAĞLI MUTFAK DOLAPLARI NASIL TEMİZLENİR

Yemek buharının ve yağ kalıntılarını kolayca çıkarmak için kimyasal içeren deterjanlar yerine doğal bir yöntemle temizleyebilirsiniz. Bunun için bir kaba bulaşık deterjanı ve 2 damla çamaşır suyu koyun ve karıştırın. Bütün dolaplarınızı bu suyla silin. Yağlı dolaplarını tertemiz olacaktır. 

Dekorasyonda örgü nasıl kullanılır? Kış evlerine özel örgü dekorasyon fikirleri

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda örgü nasıl kullanılır? Kış evlerine özel örgü dekorasyon fikirleri
Kilo kaybı neden kalıcı olmuyor?Kalıcı kilo vermenin 5 önemli kuralı!1 ayda kaç kilo verilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Kilo kaybı neden kalıcı olmuyor?Kalıcı kilo vermenin 5 önemli kuralı!1 ayda kaç kilo verilmeli?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0