Boğazınız ağrıdığında bunu yapın!

Boğaz kuruluğuna ne iyi gelir? Boğazımız ağrıdığında ne yapmalıyız? Hani bitki çayları hangi hastalığa iyi gelir? Bitki çaylarının faydaları nelerdir?

Kışın gelmesiyle birlikte hastalıkların ortaya çıkması kaçınılmazdır. Grip, hapşırık,öksürük, burun akıntısı, halsizlik ise belirtileridir. Peki bu hastalıklardan nasıl korunabiliriz?

Boğaz ağrılarınızı hafifletmek için bitki çaylarını içmek, en ideal yöntemlerdendir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu, boğaz ağrısına iyi gelen bitki çaylarını ve demleme kurallarını anlattı.

Adaçayını demlerken dikkat edilmesi gerekenler!

1 bardak kaynamış suya 2-3 poşet adaçayı ilave edip 10-15 dakika ağzını kapatarak demleyin. Her gün 2 fincan içmenizde fayda var.

Boğazının kuruyorsa: Nane çayı

Her gün 1-2 fincan içebilirsiniz. Reflüsü olanlar kesinlikle içmesin!

Boğaz ağrısına: Nar kabuğu

Boğaz ağrısından kurtulmak istiyorsanız bolca nar kabuğu tüketmelisiniz. Nar kabuğunu yemek yerine kurutup çay olarak tüketmek daha sağlıklı. 2 çay kaşığı kurutulmuş nar kabuğunu, üzerine 1 bardak su ekleyerek kapalı ve mümkünse cam bir fincanda 10 dakika demleyerek içebilirsiniz.

Boğaz ağrısı için bir diğer yöntemde; Karanfil

Karanfilin içeriğindeki öjenol maddesi boğazdaki yanmayı önler. Çiğneyerek tüketebileceğiniz gibi çay olarakta tüketebilirsiniz.

Balgam sökücü: Meyam kökü

Ses kısıklıklarına iyi gelen meyan kökünü faydaları saymakla bitmez. İdrar söktürücü etkisi de bulunan meyan kökü, midedeki ülser, gastrit gibi mide hastalıklarına fayda sağlar.3 bardak suya, 3 tatlı kaşığı meyan kökünü ekleyip, 15 dakika demledikten sonra içebilirsiniz.

 

 

Boğaz ağrıları nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Boğaz ağrıları nasıl geçer?

BİR YORUM YAPIN 1

ekrem 7 yıl önce

benden bir reçete, 1-2 tane orta boy turp kırmızı (beyaz ve ya siyah olur o zaman yarım) bol sirke limon suyu tuz bekletin yarım saat, ve tüketin dil ve boğaz yanarsa iyidir 15-20 dakika sonra yarım elma ve yarım ayva, bir saat hiç bir şey yemeyin içmeyin ..bir şeyi kalmaz.... geçmiş olsun.

Toplam 1 beğeni