Bitki çayını demlerken kaynar su dökerseniz...

Dr. Ekrem Sezik, bitki çayını demlerken 80 derecede civarında olan su kullanılması gerektiğini belirtti.

Neden kaynar olmayan sıcak su?

Dr. Sezik, bitki çayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntılar olduğunu belirtti. Sezik, papatya, adaçayı, nane gibi bitkisel ürünlerde kaynamış su kullanıldığı zaman etkili maddeleri taşıyan uçucu yağ miktarında kayıp olduğunu, bu yüzden bitki çayları için kaynama noktasına gelmemiş 80 derecede civarında olan suyu kullanmayı önerdi.

Dr. Sezik, hazımsızlık ve gaz için kullanışlı çay formüllerini paylaştı. Sezik'in yemeklerden sonra önerdiği çayın tarifi ise şu şekilde:  

Çayın hazırlanışı şöyle: Bir porselen demliğe, 1 poşet papatya, 1 poşet nane, 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil (veya 1 poşet zencefil), 3-4 karanfil koyalım, üzerine aşırı sıcak olmayan sıcak su ilâve edelim. Su miktarı 2-3 kupa çay hazırlamaya yetecek kadar olmalı. 5 -10 dakika beklettikten sonra diğer aile üyeleriyle birlikte için.

Aşırı gazdan rahatsız olanlar için: Cam demliğe 1 poşet papatya, 1 poşet rezene, 1 poşet adaçayı, 1 poşet nane, birkaç parça tarçın koyup, üzerine kaynar olmayan sıcak su ilâve edelim. Su miktarı 2-3 kupa çay içmenize yetecek miktarda olsun. 5-10 dakika bekletip tüketelim.

Sezik, bu tarifin hem sindirim sistemini rahatlatacağını hem de vücudun sıvı ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Yasemin çayı kilo verdirir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Yasemin çayı kilo verdirir mi?

BİR YORUM YAPIN 0