Anne ve bebeklerde ilk 1000 güne dikkat!

Prof Dr. Ferit Saraçoğlu, annenin ve bebeğin sağlığı için omega-3 yağ asitlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

270 gün hamilelik süreci ve bebeğin ilk 2 yılını içine alan ilk 1000 gün bebeğin sağlıklı yaşamı için dönüm noktasıdır. Bebeğin vücuduna bu dönemde ne kadar sağlıklı besin girerse bu onun için o kadar iyidir.

Günümüzde yaygın olarak yetişkinlerde görülen obezite ve diyabet gibi birçok hastalığın erken beslenmeden kaynaklandığını belirten Prof Dr. Ferit Saraçoğlu;

''Bu dönemde omega-3 yağ asitlerini yeterince alamayan çocukların görme yetisinde, beyin fonksiyonlarında, motor ve zeka gelişimlerinde gerilik olduğu görülmektedir. Bu çocuklarda, gelecek dönemlerde kronik hastalıklar, kalp damar sistemi hastalıkları, aşırı kilo artışı, kanser gibi hastalıklar daha fazla görülmektedir.

İlk 1000 günlük dönemde Omega 3’ün bebeklerin nörolojik gelişimleri, görme, zekâ ve motor becerilerinin gelişmesi, erken doğumlarda azalma, hamilelik zehirlenmesi gibi ciddi hamilelik komplikasyonlarının daha az rastlanması, lohusa depresyonunun daha seyrekleşmesi üzerindeki yararları nedeniyle hamile ve erken bebek beslenmesinde çok önemli hale gelmiştir” dedi.

BİR YORUM YAPIN 0