Uyumaya yakın içilirse...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan, soğuk havalarda virüslerin çoğaldığını belirterek bu dönemde bitkilerden destek almak gerektiğini belirtti.

Hazal Çatırtan, hasta olmadan önce veya hasta olduktan sonra kullanılan en popüler 10 bitki çayı ile ilgili şu bilgileri paylaştı:


Kuşburnu Çayı: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı direnci artırır ve C vitamini deposudur. Gün içerisinde 2-3 fincan kadar tüketilebilir.
 
Ekinezya Çayı: Ekinezya da bağışıklık sistemini güçlendiren bir diğer çaydır. Düzenli olarak tüketilirse üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmaya yardımcı olur. Her gün 2 fincan kadar içilebilir.


 
Hibiskus Çayı: Hibisküs içeriğinde antioksidanlar ve C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir, bedeni rahatlatır. Günde en fazla 3 fincan içilebilir.
 
Ihlamur Çayı: Ihlamurun buharı burun tıkanıklığını açar, çayı ise boğaz ağrısını, öksürüğü azaltır. Ağrı ve iltihap giderilmesinde de kullanılabilir.
 
Adaçayı Çayı: Mide sorunu ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılabilir.


 
Papatya Çayı: Vücudu sakinleştirir ve boğaz ağrılarını giderir. Uyumaya yakın içildiğinde vücudun dinlenmesi ve sağlıklı bir uyku uyunmasına yardımcı olur.
 
Zencefil Çayı: Öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir. Gribe bağlı oluşan mide sorunlarının giderilmesinde de zencefilden yardım alabiliriz. Limonla birlikte tüketilebilir.
 
Tarçın Çayı: Boğaz ağrısını gidermekte oldukça etkili bir çaydır.


 
Nane Çayı: Burun tıkanıklığı, gribin neden olduğu boğaz ağrısı, bulantı gibi durumların çözümüne yardımcı olur.
 
Karanfil çayı: Gribe bağlı solunum ve mide problemlerinin çözümünde yardım alacağımız çaylardan biridir.

Yasemin çayı kilo verdirir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Yasemin çayı kilo verdirir mi?

BİR YORUM YAPIN 0