Günde 100 adet saç teliniz dökülüyorsa...

Bakımlı ve sağlıklı bir görünüm için önemli bir rolü olan saçların yapısı zamanla zayıflayıp incelebiliyor.

Dermatoloji uzmanı Dr. Makbule Dündar, saç mezoterapisi ile ilgili merak edilen noktalar hakkında şu bilgileri verdi:

Saç dökülmesi her yaşta ve cinsiyette görülebilir

Saç dökülmesi sık karşılaşılan dermatolojik bir sorundur. Erkeklerde ve kadınlarda her yaş döneminde görülebilir. Günde 100 adet saç telinin dökülmesi normaldir fakat dökülmenin boyutunda önemli bir artış olursa en kısa sürede bir dermatoloğa başvurulmalıdır.

Saç dökülmesinin tam olarak sebebi bulunamazken, ciddi bir endokrin bozukluğu ya da anemi gibi bir hastalığın belirtileri de olabilir.

Saç dökülmesinin birçok sebebi olabilir

Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmeleri farklı şekillerde gerçekleşebilir. Erkek tipi saç dökülmesi (androjenik), ya da üst kısımda açılma, saç çizgisinin geriye çekilmesi şeklinde gerçekleşir. Bu genellikle ailesel yatkınlık ve hormonel problemlerden kaynaklanır. Kadın tipi saç dökülmesi (telogen effulium), burada tüm saçlı alanlarda eşit oranda saçlarda azalma görülür. Bu tip saç dökülmesi fizyolojik olduğu gibi demir, çinko, biotin gibi vitamin, mineral eksikliklerine de bağlı olabilir. 

Mikro iğneler saç ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri veriyor

Günümüzde saç mezoterapisi oldukça sık kullanılan etkili bir tedavi yöntemi. Saç mezoterapisiyle saçların sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için gerekli olan vitamin, antioksidan, mineral ve dolaşım düzenleyici maddeler mikro iğnelerle doğrudan saçlı deriye enjekte ediliyor. 1 cm aralıklarla enjekte işlemi sağlanıyor ve saç derisine masaj uygulanıyor.

 

 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0