Canan Karatay'dan zeytinyağı açıklaması

İzmir'de düzenlenen 'Zeytinli Sohbetler' etkinliğine katılan Prof. Dr. Canan Karatay, herkesin günde 30-40 tane zeytin yemesi gerektiğini söyledi.

Kanser ve alzheimer ve diyabet başta olmak üzere her hastalığın devasının zeytinyağı olduğunu söyleyen Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinyağının anne sütü ile eş değer olduğunu söyledi.

Karatay, sinir sistemi hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalıkları, karaciğer yağlanması, kanserler, damar tıkanıklığı, parkinson, felç, otizm, unutkanlık, cilt hastalıkları ile adele ve kemik gücünün azalması gibi birçok hastalığın tedavisinin zeytinyağı ile mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Karatay, "Tek tüketim maddesi olarak bir bebeğin gelişebilmesine yeten anne sütünde hayvansal kolesterol varken, zeytinyağında bitkisel kolesterol vardır. İki mucizeyi karşılaştırdığımızda görüyoruz ki değerli farklı da olsa aynı içeriğe sahipler.

Aspirin yerine zeytinyağı

Kalp hastalıklarına, kanı sulandırmak amacıyla kullanılan aspirin yerine zeytinyağı tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Karatay, "Böylece aspirinin yan etkisi olabilecek mide delinmesi, kanaması gibi durular ortadan kalkar, hatta tam tersine mide rahatlar. Zeytinyağı yağ hücrelerinin yapışıklığını azaltır, kanı sulandırır ve ağrıyı keser. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki yalnızca soğuk sıkın zeytinyağı kullanan kişilerde kalp krizi görülmemekte" dedi

Karatay, zeytinyağının içeriğindeki prebiyotik, antibakteriyal, antikansorojen ve antibiyotik etki nedeniyle bütün kanser tedavilerinde kullanılabileceğini ifade etti. Canan Karatay sözlerine kilo vermek isteyenlerin günde 30-40 adet zeytin yemeleri gerektiğini ekledi.

Canan Karatay'dan 'bal' uyarısı

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay'dan 'bal' uyarısı
Karatay uyardı: 'Bununla insan öldürüyorlar'

İLİŞKİLİ HABER

Karatay uyardı: 'Bununla insan öldürüyorlar'
Karatay uyardı! Kırmızı eti pişirirken...

İLİŞKİLİ HABER

Karatay uyardı! Kırmızı eti pişirirken...

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 3

hdc 6 yıl önce

geçen de kur-anda, sünnette, ilimde, bilimde, şifası yararı sabit olmasına rağmen bal yemeyin zehir diyordu, yaşlılık işte yapacak bir şey yok. İşi gücü bırakalım her sabah kalkıp 3 avuç zeytin yiyelim şifa niyetine, ondan sonra midede boş yer kalırsa da yemeğe geçeriz.

Toplam 1 beğeni

Serhat Toprak 6 yıl önce

Kur'an'da, sünnette, ilimde, bilimde geçen, katkısız ve arıların çiçek özlerinden beslenerek ürettiği balı bulmak imkansıza yakın. Karatay Hoca da her açıklamasında bunu belirtiyor, o temiz bal kalmadı diyor. Bu nedenle, arı kovanlarına şeker doldurularak üretilen yapay balımsı maddelere karşı insanları uyarıyor. Bilgisizce eleştirmek bu kadar basit olmamalı. Zeytin konusuna gelince, zeytin de Kur'an'da geçiyor, üstelik temiz zeytin bulmak bugün bile mümkün. Bala gösterdiğiniz hassasiyeti, zeytine de göstermenizi diler, DNA'sıyla oynanmış ekmek ve şeker gibi maddeler yerine bol zeytin tüketmenizi tavsiye ederim.

Toplam 2 Beğeni

ali 6 yıl önce

hocam abartmayalım fazlası baş ağrısı yapar tecrüberle sabitdir