Yakın gözlüklerden kurtulmak çok kolay

40 yaş ve üzerindeki kişilerde gözlemlenen yakını görememe sorunu Presbiyopi, hastaların yakındaki cisimleri görememesine yol açıyor.

Op. Dr. Efekan Coşkunseven, presbiyopi hastalığının ilerleyen yaşlarda kendisini gösterdiğini, özellikle 40 yaşın üzerindeki kişilerin, yakında bulunan cismi gözlerinden uzaklaştırarak görmeye çalıştığını söyledi. Dr. Coşkunseven, bunun altında yatan sebebin, göz içinde bulunan lenslerin yakındaki cisimleri görmek için normalde aldığı şekli almakta zorlanmaya başlaması olduğunu belirtti. 

Presiyobi probleminin oluşumu konusundaki en yaygın teorinin hücre yaşlanması teorisi olduğunu belirten Coşkunseven, aynı saçlarımızın beyazlaması gibi, yaşlanan hücrelerin belirli yeteneklerini kaybetmesi sebebiyle rahatsızlığın oluştuğu tezini savunduğunu ifade etti.

Tedavi yöntemi hastanın tercihine bağlı

Dr. Efekan Coşkunseven, hastalığın tedavisi için gözlük kullanımından, ameliyata kadar farklı seçenekler olduğunu ve tercihin hastaya ait olduğunu söyledi. Coşkunseven, “Presbiyopi tedavisi için tüm dünyada uygulanan yöntemlerin başında göz içi trifokal mercek geliyor. Bu mercekler, göz yapısına uygun olmalarından dolayı ömür boyu kullanılabiliyorlar. Rahatsızlığın tekrarlanmasını engelleyen ve soruna kesin bir çözüm sağlayan bu göz içi merceklerin yanı sıra, yakın gözlüğü veya lens kullanımı ile de sorun geçici olarak kontrol altına alınabiliyor." dedi.

BİR YORUM YAPIN 0