Obezite çocuklarda felç riskini artırıyor!

Çağımızın en büyük hastalıklarından olan obezite, özellikle çocuklarda felç riskini artırıyor.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Defne Kaya, herkese sevimli gelen tombul çocukların büyük risk altında olduğunu vurgulayarak şu bilgileri verdi: 

8 yaşlarında normal kiloda olan ve sınavlara hazırlık, bilgisayar ve teknoloji bağımlılığı, tembellik veya başka nedenlerle 20’li yaşlarda kilo almaya başlayan gençleri ileriki yaşlarında inme (felç) bekliyor. 

Ergenlikte verilen kiloların riski azalttığını söyleyen  Doç. Dr. Kaya, "8 yaşında kilolu ama 20 yaşında normal kilosunda olan bireylerin yetişkinliklerinde, 8 ve 20 yaşlarında sağlıklı kiloda olanlar gibi sağlıklı olma şansları var" dedi. 

Çocuklarda obezite ile mücadele için yapılması gereken egzersizler neler?

- 5 yaş altı yürümeyen çocuklarda; Sürünme, aktif emekleme
- 5 yaş altı yürüyen çocuklarda; Tırmanma, sıçrama, yürüme ve koşma içeren oyunlar
- Çocuk ve gençler için; Basketbol, futbol, tenis, squash, karate, tekvando, plank, çömelme, şınav, boks, kaya/duvar tırmanışı gibi sporlar, obezite ile mücadelede etkin rol oynayacaktır.  

BİR YORUM YAPIN 1

ekmek 6 yıl önce

devamli cips ve kizartma yiyorlar.benim cevremdeki cocuklar hep obez.anneleriyle konusuyorum onlar ovunerek anlatiyorlar.iyi bakiyorum diyorlar.cocugun elinde cikolata cips seker ketcap makarna.sabah aksam patates kizartmasi.corba veya sebze yemegi yemiyorlar.anne de ovunuyor ben iyi baktim senin cocugun zayif kalmis diyor.cocuk yerden kalkamiyor ki spor yapsin.oyle bir sisiriyorlarki sanki hormonlu domates.yerinden kalkamiyor.