Bademcik enfeksiyonuna doğal şifa

Hava şartlarının kötüleşmesinin ilk etkisi herkesin grip olmasıdır. İşte inatçı boğaz ağrılarının ve üst solunum yolları enfeksiyonunun bitkisel şifası...

Çocukları okuldan, yetişkinleri iş hayatından geri kalmak zorunda bırakan bademcik iltihaplanması mevsim geçişlerinde en sık yaşanan rahatsızlıktır. Yüksek ateşe, yutkunma problemlerine ve iştahsızlığa sebep olan bu iltihaplanmanın çözümü aslında oldukça basittir.

İçerdiği salvin, carnosol asiti ve cirsimaritin sayesinde antibiyotik özelliği taşıyan adaçayı, aynı zamanda cineol içeriği sayesinde de öksürüğü engeller. Hem doğal antibiyotik hem de öksürük engelleyici adaçayı, bu rahatsızlıklara en doğal çözümdür.

Adaçayı içilebileceği gibi gün içerisinde 3-4 kez gargarası yapılırsa daha etkili olur. Hazırlanan adaçayı 24 saatten fazla beklemiş olmamalı. Günde üç kez gargara yapılmalı ve bir kezde adaçayı tüketilmeli. Rahatsızlık geçene kadar devam edilebilir.

Eğer sık tekrarlayan farenjit, bademcik enfeksiyonu gibi rahatsızlıklar söz konusuysa hazırlanan adaçayına 3-4 yaprak ebegömeci yaprağı ilave edilmeli.

BİR YORUM YAPIN 0