Pirinç suyunun inanılmaz faydaları! Günde bir bardak pirinç suyu içerseniz...

Pirinçleri beklettiğiniz ya da herhangi bir vesile ile haşladığınız pirinç suyunun vücuda oldukça faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Uzak Doğu kadınlarının hem sağlık hem de cilt bakımı için sıklıkla kullandıkları bir ürün pirinç suyu... İşte, pek çok derde deva; ciltlere sefa pirinç suyunun faydaları...

Karmakarışık, bol malzemeli, bir de zahmetli tarifleri aklınızdan çıkarabilirsiniz. Çünkü ekstra çaba göstermeden yalnızca evde bulunan ürünü değerlendirerek uygulayabileceğiniz Asyalar'dan kopup gelmiş tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Asyalı kadınların cilt bakımı ve sağlık açısından kendine has tariflerinin ne kadar farklı ve işe yarar olduğu herkesçe malum. Bu pirinç suyu tarifinde de ne maddi ne manevi yorgunluk var. Bu nedenle pahalı kozmetiklere ve kutu kutu ilaçlara çok iyi bir alternatif olan, aynı zamanda vitamin ve mineral zengini pirinç suyunun faydaları ve tüketim yolları sizlerle...

pirinç suyu

pirinç suyu

Pirinç suyu nasıl hazırlanır?

Pirinç suyunu hazırlanmanın özel bir yolu yordamı yoktur. İster suda bekleterek isterseniz de haşlayarak pirinçlerin suya kendisini ve nişastasını vermesini sağlayabilirsiniz. Öncelikle belirtmek gerekiyor ki; pirinç suyu hazırlandığı anda kullanıma alınıp bekletilmemelidir. Ancak fazla olan ve artan pirinç suyunu 2-3 günlüğüne buzdolabınızda muhafaza edebilirsiniz.

Beyaz pirinç değil esmer pirinç!

Pirinç suyu derken bahsettiğimiz herkesin evinde olan Beyaz pirinç değildir. Bu hususta bahsolan pirinç suyunda maksimum faydayı verecek olan esmer pirinçtir. Bunun nedeni ise şu şekilde açıklanabilir; "Esmer pirinç beyaz pirince dönüştürülürken, içerdiği B vitamininin % 90 kadarını bu işlem sırasında kaybeder. Magnezyum, fosfor ve lif gibi diğer besin öğeleri de bu işlem sırasında önemli ölçüde azalır."

pirinç suyu faydaları

pirinç suyu faydaları

Pirinç suyunun faydaları;

Suyla buluştuğu anda kendini bırakan pirincin içindeki nişasta, pek fazla bilinmese de, aminoasit ve mineral kaynağıdır. Ayrıca birçok da vitaminin bünyesinde barındıran pirinç suyu cilt bakımından, hipertansiyon ve bebeklerde ateş düşürmeye kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. İşte pirinç suyunun faydaları;

Cilt ve Saç Bakımı; vitaminlerden cilt için en önemli olanı B vitaminlerini içeren pirinç suyu cilde ve saça inanılmaz ışıltı ve parlaklık katar. Nişastasını suya salan pirincin suyunu ağız yoluyla tüketerek ya da bir tonik gibi haricen kullanarak uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda saçın rengini ve parlaklığını muhafaza eden pirinç suyunu saçınızı durularken kullanmanız da fayda sağlayacaktır. Bunun kanıtı olarak Asya kadınlarının uzun yıllar, hatta hayatlarının son demleri yaşadıkları 90'lı yaşlara kadar beyazlamayan, parlaklığını ve sağlamlığını koruyan saçları gösteriliyor. 

Bağırsak problemlerini giderir; günde bir bardak tüketildiği takdirde lif açısından zengin içeriği ile sindirimi düzenler ve kabızlığı giderir.

Enerji verir; bunun nedeni pirinç yani nişastanın karbonhidrat kaynağı olmasıdır.

Antioksidan içeriği ile; kanseri önlemeye yardımcı olur ve de güneşin cilde verdiği zararlı etkileri engeller.

pirinç suyu bebeklerde

pirinç suyu bebeklerde

Bebekler için kurtarıcı pirinç suyu onların birçok derdine deva olabiliyor.

*Bebeklerin hassas ciltlerinin en büyük dertlerinden döküntülere çare olabilir. Bebeklerin banyo suyuna eklenen pirinç suyu oldukça iş görecektir. 

*Pirinç suyu aynı zamanda; bebeklerdeki yüksek ateşi düşürmek için de kullanılabilir.

*Diğer bir devası ise sık sık bağırsak problemi çeken bebekleri bu yönden rahatlatması ve ishali iyileştirmesidir.

Pirinç suyu kilo aldırır mı?

Pirinçten elde edilen pilavın aksine pirinç suyu; içerisinde herhangi bir şekilde yağ olmamasıyla bırakın almayı kilo kontrolünü sağlar. Sıfır kolesterol ve düşük sodyum içeriği ile hipertansiyon, kalp, ve yüksek kan basıncı gibi sorunları olanlar için de tüketilebilir. 

Patates suyu ile cilt lekelerine son!

İLİŞKİLİ HABER

Patates suyu ile cilt lekelerine son!

BİR YORUM YAPIN 3

Belgin yavuz 6 yıl önce

Harika bir hsey .denedim.saclarim artik dokulmuyor.normol pirinci kaynattim.surdum durulamaya gerek yok.annemede uyguladim.mutlaka yapin.

Toplam 8 beğeni

Toma 3 yıl önce

nasil kaynatdim sürdüm.durulamadan nasil durdunuz saclara yapişmadimi?geceden 1 vardak pirinc islatib sabahi suyunu sana ,yüze uygulamalisin. Suyu icede bilirsin. Kaynatdikda olmuyor

Toplam 0 Beğeni

Gül 5 yıl önce

merhaba acaba herkesin evinde olan bildigimiz beyaz pirincimi Yaptiniz

Toplam 4 Beğeni