Stresle başa çıkmanın yolları

Sizde stresin yol açtığı sorunlardan kurtulmak istiyorsanız yapacağınız küçük değişiklikler size yardımcı olabilir.

Stres şüphesiz ki çağımızın en büyük sorunu. Özel hayat, iş, trafik, maddi ve manevi sıkıntılar insanların sürekli gergin ve sinirli olmasına neden olur. Bu stresten derin bir nefes alıp kısa sürede kurtulabilirsiniz.

İşte stresten kısa sürede kurtulmanın yolları;

-Geleneksel Çin tıbbına göre hoku yöntemiyle stresten kurtulabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey baş parmağınız ve işaret parmağınız arasında kalan iç bölgeye bastırmak. Yapılan araştırmalara göre stresi %39 azaltıyor.

-Eğer vaktiniz varsa kısa bir yürüyüşle üzerinizdeki stresi atabilirsiniz. Temiz hava ve güneş ışığı zihninizin yorgunluğunu atıp enerjinizde büyük bir değişim yaşatacaktır.

-Bazı şarkılar kendinizi çok mutlu hissetmenizi sağlar. Stres anında en sevdiğiniz şarkıyı dinlemek kan basıncı düşürür ve stresten arınmanızı kolaylaştırır.

-Psikoloji araştırmalarının sonuçları gösteriyor ki yardımlaşmak insanları sinir ve stresten uzaklaştırıyor.

-İnsanların çoğu ağladıklarında rahatladıklarını söylerler. Ağlamak stresle baş etmenin de hızlı bir yoludur. Fakat en ufak sorunlarda bile ağlayarak gelenek haline dönüştürmemelisiniz.

-Yalnızken ve stresliyken en iyi ilaçlardan biri de sevdiğiniz bir kişiyi aramaktır. İnsanlar kendilerini kolay ifade edebildiklerinde ve konuştuklarında rahatlarlar.

-Kahkaha atmak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayan endorfin hormonlarının serbest bırakılmasını sağlar. Sizde stresten kurtulmak için bu yöntemi deneyebilirsiniz.

 

Kolay sandviç nasıl hazırlanır?

İLİŞKİLİ HABER

Kolay sandviç nasıl hazırlanır?
Stres atmaya ne iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Stres atmaya ne iyi gelir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0