Hapşırırken gözlerimiz neden kapanır?

Günlük hayatta alışmış olduğumuz hapşırık, beyin kanaması gibi büyük sağlık sorunlarına neden olabilir.

Genel olarak burundaki sinir hücrelerinin uyarılmasıyla istemsiz bir şekilde gerçekleşen hapşırma, aslında bizler için önemli bir reflekstir. Vücut için son derece faydalı bir refleks olan hapşırma; anevrizma, hipertansif rahatsızlıklar ve vasküliti olan hastalar için ise oldukça tehlikeli bir hal alabiliyor.

Aslında hapşırmanın nefes vermekten tek farkı istemsiz olarak yapılmasıdır. Hapşırma sırasında eğer ağız kapalı tutulursa, beyne giden fazla basınç nedeniyle beyin kanaması ve buna bağlı birçok hastalık oluşabiliyor. Hapşırma ile ilgili diğer önemli bir nokta da; hapşıran insanların gözlerinin açık olmamasıdır. Bunun nedeni fark edilemeyecek derecede bir acının yaşanıyor olmasıdır.

Uyurken hapşıran birine muhtemelen rastlamamışsınızdır. Çünkü kişiler uykudayken sinir hücrelerinin birçoğu bloke edilir. Sinirlerin uyku esnasında uyarılması için ciddi büyüklükte etkiler gerekir. Böyle bir etkinin yaşanma sürecinde de zaten uyanma evresi gerçekleşmiş olur. 

Türk kahvesi ile peeling nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Türk kahvesi ile peeling nasıl yapılır?
Çağla Şıkel ile Emre Altuğ barışıyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Çağla Şıkel ile Emre Altuğ barışıyor mu?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0