Bulmaca çözmek faydalı mı?

Yapılan araştırmalar, bulmaca çözmenin kişi üzerinde olumlu etkiler oluşturduğunu gösteriyor. İşte bulmaca çözmenin faydaları...

Stresin yoğun olarak yaşandığı bir hayatta, kafa dağıtmaya yardımcı olabilecek en eğlenceli aktivitelerden birisi de bulmaca çözmektir. Bu tarz şeylerle meşgul olan insanların olaylar karşısında daha çözücü olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Bu nedenle anne ve babalar, küçük yaşlardaki çocuklarına bulmaca çözdürmeyi alışkanlık haline getirerek öğrenimlerini kolaylaştırılmalıdır.

Bulmacanın faydaları

1- Duygularınızı geliştirir

Bulmaca, kişi üzerinde bütünlük algısı oluşturarak tatmin edici bir etki oluşturuyor. Beyne dopamin üretimi salgılayarak mutluluk ve neşe duygusu oluşturan nörotransmitter üretir.

2- Alzheimer'a yakalanma riskini azaltır

Yapılan araştırmalar, daha çok ileri ki yaşlarda görülebilen Alzheimer gibi nörolojik bozuklukları önlediği görülmüştür.

3- Stresi ortadan kaldırır

Eğlenceli olmasının yanı sıra stres atmaya da iyi gelen bulmaca, sıkıntılı zamanlarda çözüldüğü zaman rahatlatıcı etkiye sahiptir.

4- Sosyalleşmenizi sağlar

Bulmaca çözerken zorlandığınız anlarda çevrenizdeki kişilerden yardım almak ya da toplu bir şekilde bulmaca çözmek sosyalleşmeyi arttırır.

Ütünün tabanı nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Ütünün tabanı nasıl temizlenir?
Sabun lekesi nasıl çıkar?

İLİŞKİLİ HABER

Sabun lekesi nasıl çıkar?

BİR YORUM YAPIN 0