Peynirin zararları nelerdir

Kahvaltı masalarının vazgeçilmezi olan peynir, kalsiyum bakımından güçlü bir besindir. Araştırmalarda peynirin faydaları olduğu gibi zararları da ortaya çıktı. İşte peynirin zararları…

Yoğurdu çok tüketen kadınlarda kanser riski düşükken, çedar peyniri ve krem peyniri tüketen kadınların meme kanseri riskinin yüzde 53 oranında arttığı tespit edildi.

Yapılan araştırmalardan elde edilen bilgilere göre insan vücudu için faydalı olarak bilinen yoğurt meme kanseri riskini azaltırken, krem ve çedar peynirlerin kansere yakalanma riskini arttırdığı görülmüştür.

PEYNİRİN ZARARLARI ORTAYA ÇIKTI!

Araştırmada meme kanseri teşhisi konulan 1.941 kadın ile kanser olmayan 1.237 kadının ayda ne kadar süt ve süt ürünlerini tükettikleri gibi soruların yanıtlanması istendi. Yapılan araştırmalar sonucunda çedar ve krem peynir dışında süt ve süt ürünleri tüketen kadınlarda meme kanserine yakalanma ihtimalinin yüzde 15'e kadar düştüğü görüldü.

Rüzgarlı havalarda ne yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Rüzgarlı havalarda ne yapılmalı?
Muskatın faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Muskatın faydaları nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 2

Kadir YAZICI 2 yıl önce

Çok açıklayamadınız gibi, Evde mayalanan tuzlu veya tuzsuz peynirler de zararlı mı?

orçun 4 yıl önce

bahsettiğin çedar ve krem peynir diye adlandırdıkların peynir değil. tulum, ezine, kaşar gibi türler peynirdir. peynir asla krem kıvamda mayalanamaz. yapay ve endüstryiel gıdalar her zaman kanserojendir. böyle boş yazılarla google'a girdiğin için seni tebrik ederim.

Toplam 31 beğeni