Beyaz dil sorununa doğal çözümler

Dildeki beyazlık bazı hastalıkların habercisi olabilir. Vücuttaki zararlı toksinler sadece dışkı, idrar ve terle çıkmaz aynı zamanda dilin üstünde de birikir. Dildeki beyazlık temizlenmediğinde zamanla ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. İşte dildeki beyazlıktan kurtulmanın yolları…

Eski çağlarda hastalıkların teşhisi için ilk önce dil rengine bakılırdı. Dilin rengine göre hastalık tespit edilir, hasta tedavi altına alınırdı. Günümüzde de aynı durum geçerliliğini korumaktadır.

Dil yüzeyinin giderek beyazlaması ya da sararması ciddi rahatsızlıkların habercisi olabilmektedir. Dil temizlenmediği takdirde kişi tat alma duyusunu kaybeder aynı zamanda ağız içerisinde kokuya neden olur ve ciddi diş rahatsızlıkları ortaya çıkar. 

İşte beyaz dilden kurtulmanın en sağlıklı yolları…

Dil temizliği bazı doğal yöntemlerle yapılabilir.

Sarımsak; ağız kokusuna neden olmasının yanı sıra aslında sarımsak çiğ bir şekilde çiğnendiğinde ağız ve dildeki bütün bakterileri temizler.

Aloe vera; iyileştirici özelliğine sahiptir. Dildeki ve diş etindeki mikropları temizler, bir çorba kaşığı aloe vera suyunu gargara yöntemi yaparak ağız içi temizliği yapılabilir.

Tuz; aşındırıcı etkisi ile dili ölü hücrelerden temizler.

Zerdeçal; ağız için antiseptik ilaçlara alternatif olarak kullanılır. Portakal suyu ve zerdeçal tozunu karıştırıp macun haline getirip dil yüzeyindeki beyaz tabakaya sürülerek dezenfekte edilir.

Sağlıklı bir dil için yapılması gerekenler;

- Sigara içilmemesi gerekir

- Alkol tüketilmemelidir.

- Gün içerisinde bol su tüketilmelidir.

Filofobi (Aşk korkusu) nedir? Tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Filofobi (Aşk korkusu) nedir? Tedavisi var mıdır?
Tedavisi olmayan hastalıklar

İLİŞKİLİ HABER

Tedavisi olmayan hastalıklar

BİR YORUM YAPIN 0