Yumurtalıkların sağlıklı olduğuna dair 5 işaret

Uzmanlar kadınların, çocuk sahibi olmak için sağlıklı yumurtalıklara sahip olmaları gerektiğini söylüyor. Peki yumurtalıkların sağlıklı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte yumurtalıklarınızın sağlık olduğuna dair işaretler…

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, sağlıklı bir çocuğa sahip olmak için en önemli etkenlerden birinin yumurtalıkların sağlıklı olması gerektiğini söylüyor.

Sağlıksız yumurtalıklar; polikistik over sendromu, prematür overyan yetmezliği gibi rahatsızlıklar hastalıklı çocukların doğmasına neden oluyor. Yaşam tarzı, yetersiz beslenme ve çevresel faktörler de yumurtalıkların sağlıksız oluşmasına sebep oluyor.

Sağlıklı yumurtalıklara sahip kadınların ise; adet döngüsü düzenlidir. Adet dönemlerinde açık renkli ve kokusuz vajinal akıntısı olur. Bunun dışında da yumurtalıkları sağlıklı olan kadınlar daha iyi östrojen hormonu üretir. Ayrıca Amerikalı doktor Sophia Yin, sağlıklı yumurtalıklara sahip kadının, çevresindeki diğer kadınların adet zamanlarını da etkilediğini ve sağlıklı yumurtalara sahip oldukları için "doğurganlık kraliçesi" olduğunu söylemektedir.

Yeni anneler için akıllı cihaz uygulamaları

İLİŞKİLİ HABER

Yeni anneler için akıllı cihaz uygulamaları

BİR YORUM YAPIN 0