Spiral taktırmak zararlı mıdır?

Kadınların hamilelikten korunmak için taktırdıkları spiralin zararlı olduğunu biliyor muydunuz? İşte ciddi hastalıklara neden olan spiralin zararları…

Spiral bir doğum kontrol yöntemidir. Genellikle rahim içine T şeklinde yerleştirilir. Fakat spiral takan birçok kadın spiralin takıldığını unutur. Bu durumda rahimde komplikasyon enfeksiyona neden olur. Spiral, bazı kadınlarda dış gebelik riskini artırır. Ancak dış gebeliğin tek nedeni spiral değildir. 

Uzmanlar, spiral takan kadınların yılda en az iki defa kontrole gitmeleri gerektiğini söylüyor. Aksi takdirde bazı kadınların rahim ağızları spiral takmaya müsait olmadığından spiralin düşme ihtimali vardır. Bu durumu yaşayan kadınlarda; adet zamanı olmadığı halde kanamalar meydana gelir. Ayrıca adet sancısı gibi sancı yaşanır.

 Spiralin, en olumsuz etkilerinden bir rahime zarar vermesidir. Yerinden oynayan spiral kontrol edilmediğinde rahim ağzında iltihaplanmaya neden olur. Bu da hem koruyuculuğu azaltır hem de ciddi rahatsızlıkları beraberinde getirebilir.

Rahimin iç duvarına zarar veren spiralin yerinden oynadığı ya da düştüğü; şiddetli kasılmalar, koyu renkli kanama, titreme gibi belirtilerle anlaşılır. Hasta hemen tedavi edilmelidir. Ancak tedavi olumlu sonuç vermezse spiral çıkartılır.

Hamilelikte riskli durumlar

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte riskli durumlar
Adet gecikmesi neden yaşanır?

İLİŞKİLİ HABER

Adet gecikmesi neden yaşanır?
Ertesi gün hapı nedir? Zararları var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Ertesi gün hapı nedir? Zararları var mıdır?

BİR YORUM YAPIN 13

Özlem 3 yıl önce

Zormu peki bende bügün almaya gidecem korkuyorum ama biri iyi diyo biri kütü diyo

ümit çavuş 4 yıl önce

merhabalar annem 64 yaşinda 32 yıl önce spiral taktırmış kontrol ettirmemiş şimdi tansiyon şeker ayak şişliği,unutkanlık vs sağlık sorunları var bunların spiral ile nir ilşkisi varmıdır annem doktora gitmeyi sevmiyor ne yapabiliriz?

Toplam 5 beğeni

Ebru 5 yıl önce

Bende dört ay önce doğum yaptım taktırmak istiyorum ama korkuyorum duyduğuma göre çok zararlıymış gerçekten öylemi acaba

Toplam 2 beğeni

İlknur 3 yıl önce

Ben 10 yıldır kullanıyorum. Her hangi bir zararı yok. Taktırdıktan sonra yalnızca kasık ağrısı oluyor bu da normal. Zamanla geçiyor.

Toplam 1 Beğeni

Melek 6 yıl önce

Saçma bir yazı.29 yıldan beri kullanıyordum.Belli periodlarda kontrollerini oldum.Zaman zaman vücudu dinlendirmek için aldırıp yeniden taktırdım.Bahsi geçen komplikasyonlardan birini dahi yaşamadım.Çok rahat vede çok emniyetli.

Toplam 16 beğeni

Özlem 3 yıl önce

Peki alırken zormu

Toplam 1 Beğeni

Tuğba 4 yıl önce

Bende 4 yıldır mirena kullanıyorum, memnunum, sizinde hormonlu sipral mi?

Toplam 2 Beğeni

burcu 4 yıl önce

bende 4 yildir kullaniyorum cok sukur bir sorun yasamadim bence en guvenilir korunma yontemi

Toplam 9 Beğeni

Hasibe 5 yıl önce

Kesinlikle katılıyorum çok rahat ve çok emniyetli

Toplam 9 Beğeni

Selva 5 yıl önce

Merhaba benim 1 oğlum var kime sorsam ilk çocuktan sonra takma bir sürü şey dediler çok kilo aldırıyormuş doğru sizde de kilo sorunu oldu mu

Toplam 8 Beğeni

Dicle 5 yıl önce

Merhaba, alıp çıkarılırken vücuda zarar veriyor mu?

Toplam 6 Beğeni

Kirli tezgah.. 6 yıl önce

Türkiye nüfusunu azaltmak için yapılan oyunlardan biridir şimdi bu yüzden binlerce veya milyonlarca Hanım kardeşlerimiz hastadır.

Toplam 16 beğeni

İlknur 3 yıl önce

Bakabileceğimiz kadar çocuk doğurma hakkına sahibiz. Kimin aklına gelmişse müthiş bir fikir.

Toplam 2 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun