Sallanan dişler nasıl güçlendirilir?

Diş etinin çürümesiyle meydana gelen diş sallanmalarından doğal çözümlerle kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte sallanan dişleri güçlendirmenin yolları...

Dişlerin sallanmasındaki temel etken diş etlerinin iltihaplanmasıdır. Diğer etkenler ise; düzensiz fırçalanan dişler, kullanılan kalitesiz diş fırçası ve yüz bölgesinde yaşanan travma sonrası dişlerde meydana gelen yaralanma ve çatlaklardır.

İşte sallanan dişleri güçlendirmek için yapılan doğal yöntemler;

- Dişleri fırçalamadan önce, bir kaşık Hindistan cevizi yağını ağzınızda 15 dakika bekletin, daha sonra ılık su ile çalkalayın.

- Amla bitkisi ağızda deforme olmuş dokuları yeniler. 1 çay kaşığı amla tozu, bir bardak su ile karıştırılır. Hazırlanan su gargara yöntemi yapılarak kullanılır.

- Kalsiyum veya D vitamini eksikliği diş sağlığını olumsuz etkiler. Bu yüzden; balık, yumurta ve süt ürünleri düzenli tüketilmelidir.

- Sarımsak antibiyotik özelliği sayesinde günde iki defa diş etlerine sürüldüğünde dişlerde oluşan enfeksiyonu azaltabilir.

- Enfeksiyon kapmış ve sallanan dişe iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise, beyaz meşe kabuğunun tozudur. Beyaz meşe kabuğu kanayan diş etinin enfeksiyon kapmasını önler.

- Sarımsakta olduğu gibi zerdeçalın da iltihap kurutucu özelliği vardır. Zerdeçal tozu ve karabiber karıştırılıp masaj yapılarak diş etine uygulanır. Bu uygulama diş etlerinin güçlenmesini sağlar.

Örgü örmenin faydaları neler?

İLİŞKİLİ HABER

Örgü örmenin faydaları neler?
Karın şişkinliği neden olur?

İLİŞKİLİ HABER

Karın şişkinliği neden olur?
Uzak durulması gereken insanlar

İLİŞKİLİ HABER

Uzak durulması gereken insanlar
Göz temizliği nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Göz temizliği nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0