Dondurma zararlı mıdır?

Dondurma özellikle sıcak havalarda tüketilen bir yiyecektir. Fakat uzmanlar gerekli önlemler alınmadığında dondurmanın zararlı olduğunu söylüyorlar. İşte sizler için araştırdığımız dondurmanın zararlarına dair her şey...

Günümüzde dondurma hem yaz aylarında hemde kış aylarında tüketilir. Hemen herkes tarafından sevilerek tüketilen dondurma uygun olmayan koşullarda üretildiğinde insan sağlığına ciddi zararlar verebilir.

İşte dondurmanın insan sağlığına verdiği o zararlar;

- Midesi hassas olan kişiler aç karnına dondurma tüketirse bu mide kasılmalarına neden olur. Aynı zamanda uzmanlar, mide gribine de neden olan dondurmanın çok soğuk tüketilmemesi gerektiğini belirtiyorlar.

- Büyük parçalar alınarak yenilen dondurma soluk borusuna kaçıp nefes almayı engelleyebileceğinden, daha ufak lokmalarla ve yavaş yenilmesi gereken bir yiyecektir.

- Ayrıca süt tozuyla üretilen dondurma, süt ile imal edilmiş dondurmadan sekiz kat daha fazla yağ içerdiğinden, ciltte ve karaciğerde ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. 

- Dondurma sütten üretilen bir yiyecek olduğundan, kolay mikrop üretebilir. Böylece sağlıklı koşullarda üretilmeyen ve muhafaza edilmeyen dondurma zehirlenme gibi durumlara sebep olabilir. 

- Özellikle kafe ve restoran gibi alanlarda dondurmalar, müşterilere sunulmadan önce su dolu bir kase içerisindeki kaşıkla kesilerek hazırlanır. Bu kase içindeki su sıklıkla değiştirilmediği takdirde, içerisinde mikrop üretme ihtimali vardır. 

- Dondurmanın içerisindeki şeker oranına ve bu şekerin neyden üretildiğine dikkat edilmelidir. Aksi halde şeker pancarı dışında doğal olmayan tatlandırıcılar, insan sağlığını olumsuz etkiler.

Mısırın zararları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Mısırın zararları nelerdir?
İnternetin neden olduğu hastalıklar

İLİŞKİLİ HABER

İnternetin neden olduğu hastalıklar

BİR YORUM YAPIN 2

Haydar 5 yıl önce

Dondurmayi yasar ustada yeyin imalati gidin görün eleman kalitesi on numara en ufacik bir katki yok ben sahidim allah benim sahidim

Toplam 2 beğeni

Serkan 4 yıl önce

Nerde bu yasar usta

Toplam 0 Beğeni