Çiğ tüketilmesi gereken besinler

Sağlıklı beslenmek için hangi besinlerin pişirildiği, hangilerin ise pişirilmediğine dikkat edilmelidir. Bazı yiyecekler pişirilince besin değerlerini kaybeder. İşte sizler için çiğ tüketilmesi gereken yiyecekleri listeledik...

ABD'li uzmanlar, bazı yiyeceklerin pişirilip tüketildiğinde vücudun gerektiğinden fazla kalori aldığını söylüyorlar. Bunun için bazı besinlerin çiğ, bazıların ise pişirilip tüketilmesi gerekir. 

İşte pişirilmeden tüketilmesi gereken o besinler;

- Chia tohumu, kalsiyum ve magnezyum kaynağıdır. Fakat chia tohumu pişirildiğinde yararlı olan özelliklerini kaybeder. 

- İşlenmemiş kakao insan sağlığına fayda sağlar. Özellikle cilt sağlığına faydası olduğu bilinen kakao, fabrika işlemleri sırasında katkı maddeleri içerdiğinden besin değerları vücuda fayda sağlamaz.

- Farklı vitaminler, minareller ve amino asitler tarafından oldukça zengin olan; lahana, marul ve maydanoz gibi yeşil yapraklı bitkiler çiğ tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir. 

- Beyin ve kalp sağlığını koruyan bir elektrolit kaynağı olan Hindistan cevizi, besin değerlerini kaybetmemesi için çiğ tüketilmesi gerekir.

- Bazı meyvelerin çekirdekleri veya kabuklu yemişler günde bir avuç çiğ tüketildiğinde kolesterolü dengeler ve kalp krizi riskini düşürür.

- Doğal iltihap kurutucu olarak bilinen sarımsak, çiğ tüketildiğinde insan vücuduna gösterdiği etkilerini ikiye katlayabiliyor. İçerdiği alisin maddesi vücutta oluşma ihtimali olan ödemleri kurutur.

- Brokoli içerdiği myrosinaseler, vücutta oluşan kanser hücrelerini önler. Ancak brokoli pişirildiğinde bu özelliğini kaybedebilir.

- Turşu ise içerdiği yararlı bakteriler sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Fermente edilmiş doğal probiyotik besinler içerisinde yer alan turşu çiğ tüketilmesi gereken besin maddeleridir. 

Protein eksikliğinin belirtileri nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Protein eksikliğinin belirtileri nedir?
Albino hastalığı nedir? Tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Albino hastalığı nedir? Tedavisi var mıdır?
Erteleme hastalığı nedir? Nasıl baş edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Erteleme hastalığı nedir? Nasıl baş edilir?
Babet ayakkabı zararlı mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Babet ayakkabı zararlı mıdır?

BİR YORUM YAPIN 0