Canan Karatay'dan Ramazan ayına özel tavsiyeler

Prof. Dr. Canan Karatay, Tekirdağ'da düzenlenen bir etkinlikte Ramazan ayına özel tavsiyelerde bulundu. Karatay, oruç tutmaya başlamadan önce vücudu hazırlamak için tuzlu su içilmesi gerektiğini söyledi.

Tekirdağ'da düzenlenen Yerel Tohum Şenliği için Tekirdağ’a gelen Profesör Doktor Canan KaratayRamazan ayına kadar vücudun şekerden arınması gerektiğini belirterek,   "Ramazana şimdiden hazırlanmamız lazım. Hep onu söylüyorum; önceden hazırlanmamız lazım. En önemlisi susuz kalmamak. Ramazanda 12-18 saat oruç tutuluyor. Susuzluk aslında en büyük sıkıntı. Çünkü akşama doğru başlayan baş ağrısının sebebi susuzluktur. Fakat daha önceden vücudumuz iyi biri şekilde sulandırılırsa... Fakat su tek başına değil, tuzla su birlikte vücuda girmeli. Vücudumuzun yüzde 60'ı sudur. Fakat bu sadece su değil. Tuzlu su, kaya tuzu ile birlikte. Bol kaya tuzu yemeklere koyulabilir. Şimdiden kaya tuzlu ayran içilebilir. Tabii ki su içilirse vücut hazırlanır. Dinçleşir, gençleşirsiniz" dedi. 

'GAZLI İÇECEKLERDEN UZAK DURUN'

Oruç tutarken sağlıklı bir sahur yapmanın önemine de değinen Karatay, “Sağlıklı olan zaten günde iki öğün yemektir. Ramazanda da sahurda da çok güzel bir şekilde Karatay kahvaltısı yapılabilir. Bol tereyağlı, bol zeytinyağlı, zeytin ve bir de peynir çok önemli. Tabii köfte de yapılabilir. Bunlar bol bol yenilebilir. Şimdi ramazan geliyor, bunlar sabah kahvaltısında çok fazla yenilebilir. Su içilebilir, süt içilebilir, çay içilebilir. Çay tabii ki şekersiz olacak ve lütfen gazlı, şekerli içeceklerden uzak duralım. Bunlar ramazan boyunca herkesi susatır ve baş ağrısı yapar” dedi.

Canan Karatay en sağlıklı yemeği açıkladı!

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay en sağlıklı yemeği açıkladı!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 9

zmc 5 yıl önce

kahvaltılık karın doyurmaz, biz hep yemek yeriz, hamur işi yeriz. bizde oruca 6 yaşlarında başlanır 10 yaşından sonra firesiz devam edilir. hiç şikayetçi olan da yoktur. Atadan gördüğümüz gibi devammm

Toplam 13 beğeni

adsız 5 yıl önce

Bunamış. bunu dinlemeyin. tuz takıntısı ile milleti öldürecek. tansiyon , böbrek hastalığı tuz nedeniyle oluşuyor. gıdalardan ihtiyacımız olan tuzu alıyoruz. fazladan tuz ve tuzlu yiyeceğe gerek yok.

Toplam 8 beğeni

fakilüs 5 yıl önce

kaç tane fakülte bitirdin kaç tane diploman çalışman akademik ünvanın var ??

Toplam 2 Beğeni

hasan 5 yıl önce

(Yemeğe tuzla başlamak ve bitirmek 70 hastalığa şifadır.) [R.Nasıhin]

Toplam 7 Beğeni

Yasin 5 yıl önce

Belki dede bunayan sensin ama farkında değilsin. O hiç olmazsa profesör. Senin adın bile yok. Karatay gibiler böyle cahil bir topluma fazla zaten.

Toplam 14 Beğeni

cengiz 5 yıl önce

rafineri tuz zehirdir. kaya tuzu muhteşem.

Toplam 9 Beğeni

okcan 5 yıl önce

belkide sen doğruyu söylüyorsun ??? ama sadece zaman da yapalım diyor bu kadar fark ettiysen anlama özürlü arkadaşım kadının söylediklerini iyi oku yada gözlük tak özellikle kaya tuzu diyor çünkü kaya tuzu ısıl işlem görmez

Toplam 8 Beğeni

SAFTÜRK 5 yıl önce

Tuzdan nalları dikmeyelim.

Toplam 8 beğeni

Cevap 5 yıl önce

Zararlı olan çoğunluğumuzun kullanmış olduğu işlenmiş tuzlardır. Zaten haberde de Kaya tuzu kullanın diyor. Tabi ki her şeyin çoğu zarar azı karar.

Toplam 9 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun