Sofra tuzu zararlı mı? Sık sık kullananlar dikkat...

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sofra tuzu hakkında kritik bilgiler verdi. Peki sofra tuzunun zararları nelerdir?

Bir etkinlik kapsamında Tekirdağ’da gazetecilerle bir araya gelen  Canan Karatay, sağlıklı yaşlanmanın doğal, bozulmamış, besinler tüketmeye bağlı olduğunu söyledi. Tuz tüketiminin insan sağlığı için önemli olduğuna değinen Karatay, "Kristal kaya tuzu tüketilebilir çok sağlıklıdır. Vücudumuzun yüzde 60'ı sudur, hücrelerimizin yüzde 60'ı sudur ama bu su tuzlu sudur. Hakiki tuzlu sudur, mineralle doludur. Kaya tuzu da yüzde 30 oranında sodyum içerir, onun için sağlıklıdır. Onun yanında rafine olmadığı için sağlıklıdır. Kayalardan ve 2 ila 7 bin yıllık mağaralardan elde edildiği için de hava, çevre kirlenmesine maruz kalmamıştır. Rafine olmadığı için sağlıklı elementlerinden ayrılmamıştır. Bildiğimiz sofra tuzu endüstri için üretilmiştir. Fabrikalarda her türlü endüstride bunu kullanıyoruz. Endüstrinin kullandığı sofra tuzunu insan vücudu kullanamıyor ondan hastalanıyoruz. Sofra tuzu tehlikelidir ve kullanılmaması gerekir. Kristal kaya tuzuyla hiçbir benzerliği yoktur." ifadelerine yer verdi.

‘’SOFRA TUZU TEHLİKELİDİR’’

"Bildiğimiz sofra tuzu endüstri için üretilmiştir. Fabrikalarda her türlü endüstride bunu kullanıyoruz. Endüstrinin kullandığı sofra tuzunu insan vücudu kullanamıyor, ondan hastalanıyoruz. Sofra tuzu tehlikelidir ve kullanılmaması gerekir."

Kemik ve eklemleri güçlendiren kür tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Kemik ve eklemleri güçlendiren kür tarifi

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0