Hangi durumlarda psikolojik destek alınmalıdır?

Hangi durumlarda psikolojik destek almanız gerektiğini biliyor muydunuz? İşte psikolojik destek almanız gereken o işaretler...

İnsanlar psikiyatri tedavisini, delilik hastalığıyla bağdaştırdığından dolayı psikiyatristlere gitmeye çekinir. Oysa hayatta alınan bazı sorumluluklar, yaşanılan travmatik durumlar, zamanla insan ruhunu ve bedenini yıpratır. Ancak bu süreçleri daha sağlıklı atlatmak için, profesyonel destek almak gerekir. 

İşte psikolojik destek almanız gerektiğini gösteren o işaretler;

- İnsan, yaşadığı sıkıntıların zaman içerisinde geçtiğini ve unuttuğunu zanneder. Ancak yaşadıklarının üzerinden belli bir süre geçmesine rağmen beyin o hisleri unutmakta zorluk çeker. Bu durumda ilerleyen zamanlarda sinirlilik, depresyon ve melankoli gibi psikolojik rahatsızlıklar ortaya çıkar.

- Sürekli bulunduğunuz yere ait olmadığınızı düşünüyorsanız ve bu durumun üstesinden gelemiyorsanız, çocuklukta yaşadığınız bir travma böyle hissetmenize neden olabilir.

- Yaptıklarınızdan çabuk sıkılıyor ve insanların sizi mutlu etmediğini hissediyorsanız, önceden yaşadığınız ruhsal bir çöküş bu durumun nüksetmesine neden olabilir.

- Sürekli özür dilemek ve bir şeyleri yanlış yaptığını düşünmek suçluluk psikolojisinin bilinç altına yerleştiğini gösterir.

- Aile, arkadaş ve sevgili ilişkilerinde ilginin azaldığını ve insanların sizin hakkınızda kötü düşündüğünü hissetmek, ciddi bir güven eksikliği problemine işarettir.

- İnsanlarla iletişim kurmada büyük sıkıntılar yaşıyorsanız. Toplum içerisinde sürekli eliniz ayağınız titriyorsa, bilinç altına yerleşmiş başarısızlık kompleksini yaşadığınızın işaretidir.

Sivilce hapları zararlı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Sivilce hapları zararlı mı?
Ramazanı sağlıklı geçirmek için beslenme önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Ramazanı sağlıklı geçirmek için beslenme önerileri

BİR YORUM YAPIN 0