Az banyo yapmanın zararları nelerdir?

Düzenli banyo yaparak vücudumuzda bulunan zararlı bakteri sayısını azaltıp, yararlı mikroorganizmaların sayısını arttırırız. Ancak uzun bir süre banyo yapmadığımızda bazı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. İşte uzun süre banyo yapmadığımızda vücudumuzda ortaya çıkan sağlık sorunları...

İnsan cildi üzerinde bin farklı bakteri ve 80 mantar türü bulunur. Bu mikroorganizmaların bir bölümü vücut sağlığımızı korur. Diğer kalan zararlı mikroorganizmalar ise banyo yapılarak vücuttan temizlenir. Ancak uzun süre banyo yapmayan kişi de bazı sağlık sorunları ortaya çıkar. 

İşte az banyo yapmanın zararları;

- Ciltte bulunan zararlı bakteriler, yararlılara oranla daha güçlüdür. Bu yüzden düzenli temizlenmediğinde cilt enfeksiyon kapar. Böylece aşırı terleme, yağlı cilt, akne, iltihaplı sivilce ve mantar gibi cilt sorunları ortaya çıkar.

- Düzenli yapılmayan banyo aynı zamanda saç ve saç derisinide olumsuz etkiler. Deri üzerinde; sebum, keratin, ter ve kir cildin üst düzeyinde birikerek kahverengi plaklar oluşturur.

- Yıkanmamaya bağlı arttan zararlı bakteri sadece cilde değil vücut içindeki organlara da zarar verir. Göz, burun, kulak, ağız ve diş mikrop kapmaya meyilli hale gelir. Vücutta bulunan delikler kirden tıkanır ve vücut yeterli miktarda oksijen alınamadığından; akciğerlerin fonksiyonu azalır, kan akışı dengesizleşir, kalbin ritmi bozulur.

- Banyo yapılmadığında vücudun sıvı oranı azalır. Azalan sıvı terleme esnasında kötü kokuya ve tükürükte zararlı asit oranın artmasına neden olur. Tükürükte arttan asit miktarı yutulma esnasında yemek borusu ve mideye zarar verir. 

Uzmanlar, iki günde bir banyo yapılması ve bu banyonun 45 dakika sürmesi gerektiğini belirtiyor.

Saç derisi neden kaşınır? Tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Saç derisi neden kaşınır? Tedavisi var mıdır?
İnsan ilişkilerinde yapılan hatalar

İLİŞKİLİ HABER

İnsan ilişkilerinde yapılan hatalar
Limonlu süt tatlısı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Limonlu süt tatlısı nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 15

Burakov1ç 3 yıl önce

6 günde bir yapıyorum

Toplam 3 beğeni

Kaan 3 yıl önce

Ben 6 saat banyo oluyorum 2 kere lifleniyorum 3 günde 1

Toplam 2 beğeni

Anne 5 yıl önce

O kadar sumu harcanır günah,su içmeye bulamıyo insanlar. Herşey kararında güzel.israf asla.45 dakika banyo kaç litre su,lütfen herşeyi yalnız bize ait gibi kullanmayalım nice nesillerin ihtiyacı olacak

Toplam 16 beğeni

Ali Velioğlu 5 yıl önce

45 Dakika suyu açık tutmayın canım. Sabunlayın, ovalayın, keseleyin.

Toplam 12 beğeni

ender 5 yıl önce

iki günde bir 45 dakika duşta kalırsam mutasyon kuralları gereği ya cildimde pullar sırtımda yüzgeçlerim çıkar yada boğularak ölürüm.

Toplam 21 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun