Lens kullanmak zararlı mıdır?

Lens, göz bozukluğu problemi olan bireylerin gözlük yerine kullandıkları alternatif bir tedavi yöntemidir. Peki, lens kullanımı sağlık açısından zararlı mıdır? İşte lens kullanımına dair bilinmeyenleri sizler için araştırdık...

Gözlüğün, estetik açıdan ortaya çıkardığı soruna çözüm olan lens, aynı zamanda farklı göz rengi seçenekleriyle de bireylerin dikkatini çekerek kullanımı artmıştır. Ancak göz içine yerleştirilen bu elastik yapıya sahip malzeme bazı komplikasyonları da beraberinde getirir.

LENS KORNEAYI İNCELTİR Mİ?

Gözde kuruluk, lensin neden olduğu en yaygın sağlık sorunlarından biridir. Lens takıldıktan sonra göz bu yabancı maddenin sertleşmemesi için sürekli sıvı ürettiğinden buna bağlı olarak göz kuruluğu ortaya çıkar. Ek takviye olarak suni göz yaşı damlası kullanılmadığında lens sertleşir ve göz kapağına batmaya başlar. Bu durum sonucunda göz, enfeksiyon kapmaya açık bir hale gelir.

Göz kuruluğu beraberinde, varolan bulanık görme sorununu daha da artırır. Gözlük gibi lenslerde çizilebildiğinden, kişi uzun süre aynı lensi kullandığında; baş dönmesi, mide bulantısı ve geçici göz kararması rahatsızlığını yaşar.

Renkli lensler normal lense göre daha çok hasar verdiklerinden keratometri değerlerine bakılarak kullanılmalıdır. Ancak kontrolsüz kullanılan renkli lens kişide; kısa süreli görme kaybı, göz kapağında aşırı çapaklanma ve gözün güneş ışığına olan hassasiyeti arttırır. 

Uzun süre kullanılan lens, geçici bir süreliğine gözün korneasını inceltebilir. Gece lens çıkarılmadan yatıldığında zamanla alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

LENS KULLANIRKEN DİKKAT!

- Duşa, denize ve havuza girerken lens çıkartılmalıdır.

- Eller yıkandıktan sonra lens takılmalıdır.

- Makyaj yapılmadan önce göze suni göz yaşı damlatıp ardından lens takılmalıdır.

Hamileyken emzirilebilir mi? Riskleri neler?

İLİŞKİLİ HABER

Hamileyken emzirilebilir mi? Riskleri neler?

BİR YORUM YAPIN 2

Elif 4 yıl önce

Bilgi için çok tesekkurler

Toplam 2 beğeni

Rabia 4 yıl önce

Harikasiniz

Toplam 3 beğeni