Peynirin neden olduğu hastalıklar

Sabah kahvaltıların, böreklerin ve birçok yemeğin vazgeçilmez malzemesi olan peynirin sağlığa zararlarının olduğunu biliyor muydunuz? İşte hemen hemen herkesin severek tükettiği peynirin neden olduğu hastalıklar...

Peynir, hayatımızın her alanında severek tükettiğimiz bir besindir. Sütten yapılan peynir, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Ancak süt hemen tüketilmediğinde zararlı bakteriler üretir. Bu olumsuz durum peynir içinde geçerlidir ve bu nedenle peynir bazı insanlarda ciddi rahatsızlıklara neden olur.

İşte peynirin neden olduğu hastalıklar;

- Bazı insanların peynirin içerisinde bulunan "amine" maddesine karşı hassasiyetleri vardır. Bu durumu bilmeden tüketen kişilerde; döküntü, baş ağrısı ve kan basıncında dengesizleşme gibi sağlık sorunları ortaya çıkar. 

- Tuz ve yağ oranı yüksek peynirler kilo yapar. Bu nedenle kilo almaya meyilli kişilerin bu çeşit peynir tüketiminden kaçınması gerekir.

- Brusella bakterisi keçi, inek ve koyun gibi hayvanlarda bulunur. Buna bağlı olarak bakteri hayvanlardan alınan sütlerde  Süt ürünleri işlem görmesine rağmen bu bakteri yok olmaz. Böylece peynire de bulaşan brusella bakterisi bazı insanlarda; kas iltihaplanmalarına ve şiddetli ateşlenme rahatsızlıkları ortaya çıkar.

- Sütte bulunan laktozu sindirmekte zorlanan kişiler aynı durumu peynir tüketince de yaşarlar.

- Fazla tüketilen peynir aynı zamanda hıçkırık rahatsızlığına da neden olur. Hıçkırık da sinir sisteminden kalp sağlığına kadar birçok hastalığı tetikliyor. 

Süt ve süt ürünlerine alerjisi olan kişiler peynir tüketiminde de bu sağlık sorununu yaşayabilir.

BİR YORUM YAPIN 0