Geçmeyen aftlar büyük tehlikenin habercisi olabilir!

Dudak kenarında, ağız içinde ya da burun çevresinde çıkan aftların dil kanserinin habercisi olabileceğini hiç düşündünüz mü? Sizler için duyunca çok şaşıracağınız dil kanserine dair bilinmeyenleri araştırdık. İşte dil kanseri hakkında bilmeniz gerekenler...

Kanser hastalıklarına erken tanı çok önemlidir. Bu yüzden kanser belirtileri fark edilir edilmez bir uzmana görünmekte fayda var. Dilin üzerinde, ağız içinde ya da dudak kenarlarında haftalarca geçmeyen aftlar veya yaralar sinsi sinsi ilerleyen dil kanserinin habercisi olabilir.

AĞIZ KOKUSUNA NEDEN OLUR!

Tümör dilin alt kısmında sertliğe neden olur. Fakat bu belirti hasta tarafından uzun bir süre fark edilmez. Ancak boynun alt kısmındaki şişlikler dil kanserinin lenf bezlerine zarar verdiğinin göstergesidir. Dil kanseri aynı zamanda konuşma kabiliyetini de olumsuz etkiler. Yemeği ağız içinde rahat çevirememe ya da bir şey ısırırken sürekli dili ısırma da kanserin belirtileri arasındadır. Yapılan araştırmalarda uzmanlar ağız kokusunun da dil kanserinin belirtilerinden biri olduğunu ortaya çıkardı. 

DİL KANSERİNİ ENGELLEYEN BESİNLER!

Sarımsak ve soğan içerdikleri antibakteriyel maddeler sayesinde dil kanserine yakalanma riskini azaltır. Aynı zamanda ekşi elma ve böğürtlen de içerdikleri enfeksiyon önleyici maddeler sayesinde dil kanserine neden olan zararlı hücrelerin oluşumunu engeller.

Vitiligo (Beyazlama hastalığı) nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Vitiligo (Beyazlama hastalığı) nedir?

BİR YORUM YAPIN 0