Bu besinleri ye genç kal!

Pek çok insan zamana karşı koyarak genç kalmayı ister. Peki, bunu sağlamak mümkün mü? Uzmanlar, bazı besinlerin düzenli olarak tüketildiğinde yaşlanmanın yavaşlayacağını söylüyor. İşte o besinler...

Bazı besinler içerdikleri vitamin, mineral ve anti-aging özelikler göstermeleri sebebiyle bedenin her zaman genç ve dinamik kalmasını sağlarlar. Uzmanların önerdiği o besinleri sizler için derledik. 

BİTTER ÇİKOLATA 

Bitter çikolatanın insan sağlığına olan faydaları pek çok uzman tarafından onaylanıyor. Kan şekerini düzenleyen bitter çikolata kilo vermeye de yardımcı oluyor. 

YABAN MERSİNİ 

Yaşlanmayı yavaşlatan ve ömrü uzatan yaban mersini sık tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Bunlarla birlikte hafızayı güçlendiren yaban mersini, hücreleri de yeniliyor. 

İNCİR

Karaciğer ve beyni destekleyen incir, stresin olumsuz etkilerini azaltıyor. Aynı zamanda incir, bağırsak hastalıklarının önüne geçiyor. 

AVAKADO 

Bedeni yenileyerek gençlik veren gıdaların başında avakado geliyor. Kanser hücreleri ile savaşan avakado, anti-aging özellikleri gösteriyor. 

KEMİK SUYU 

Kemik suyu, kıkırdak sağlığı ve kireçleme karşıtı özellikleri ile kemik sağlığını koruyarak eklem ağrılarını azaltıyor. Kemik suyunun içinde kalsiyum, magnezyum, fosfor, silikon, sülfür gibi insan sağlığına faydalı enzim ve vitaminler bulunuyor.

KABUKLU YEMİŞLER

Kanser ve kalp damar hastalıklarını önleyen kabuklu yemişler insan sağlığı için adeta bir mucize. Beyin sağlığını destekleyen kuruyemişler, şeker hastalığına da iyi geliyor. 

SOMON 

Somon balığı, omega yağları bakımından oldukça zengindir. Somon balığı, vücudu yenileyerek genç kalmasını sağlar. 

ZERDEÇAL KÖKÜ 

Yüzyıllardır kullanılan zerdeçal özellikle Hint mutfağında çok sık kullanılır. Eklem ve beyin dokusunu koruyan zerdeçal uzmanların yemeklerde sık kullanılmasını tavsiye ettiği bir baharattır. 

CHAGA MANTARLARI 

Soğuk kuzey iklimlerde yetişen chaga mantarı, mikroplara karşı bedeni korur. Bunlarla birlikte bu mantar, anti-aging özellikleri de taşıyor. 

 

Uzmanlar açıkladı! Akciğer kanseri ölümlerinde artış

İLİŞKİLİ HABER

Uzmanlar açıkladı! Akciğer kanseri ölümlerinde artış
Hakan Baş'tan 750 bin TL'lik düğün hazırlığı

İLİŞKİLİ HABER

Hakan Baş'tan 750 bin TL'lik düğün hazırlığı

BİR YORUM YAPIN 0