Laparoskopik ameliyat nedir? Hangi hastalıklarda uygulanır?

Gelişen teknoloji ile ameliyatlar artık daha kolay ve ağrısız yapılmaya başlandı. Sizler için bu kolaylığı sağlayan laparoskopik yöntemi araştırdık. İşte laparoskopik yöntem hakkında bilmeniz gerekenler...

Kadın hastalıklarında daha fazla kullanılan laparoskopik yöntem ağrısız ve hızlı yapılan bir ameliyat çeşididir. Kamera ve ışık sistemleriyle yapılan bu müdahale uzman kontrolünde yapılır. Hızlı ve çabuk yapıldığından hemen hemen herkesin tercih ettiği bir yöntemdir. Ameliyat sırasında enfeksiyon kapma riskini azaltan bu uygulama bazı riskli kanser ameliyatlarında uygulanamaz. 

PEKİ LAPAROSKOPİK YÖNTEM HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR?

Seviyesi ilerlemiş kanser hastalıklarında kullanılması tavsiye edilmeyen laparoskopik yöntem seviyesi daha düşük kanser ameliyatlarında uygulanır. Aynı zamanda hastalık teşhis edilmesinde kullanılır. Kısırlık, pelvik apse, myomlar gibi hastalıklar teşhis edildikten sonra anında cerrahi müdahale yapılır. 

Safra kesesi taşı, apandis, yumurtalık kistlerinin alınması, rahim duvarının temizlenmesi ve endometrial kistlerinin çıkarılması gibi pek çok işlem yapılır. 

Laporoskopi genel anestezi altında yapılır. İşlem tamamlandıktan sora hasta 5-6 saate ayağa kalkabilir. Genellikle bir hafta içerisinde hasta normal yaşamına döner.

La Tweez cımbız

İLİŞKİLİ HABER

La Tweez cımbız

BİR YORUM YAPIN 2

OZLEM 5 yıl önce

. sizlere tavsiyen 8 yıl boşa Zeynep kamil ve diğer devlet hastahanelerinde zaman katbettim , sağlığımdan oldum ve maddi olarak bir sürü para harcadım ayrıca pisikolajik olarak acaba çocuğum olmayacak mı diye düşündüm bu sıkıntılar hepsini boş yere çekmişim iş işten geçtikten sonra anladım . tabi Allah verir yada vermez onu biz bilemeyiz ama kendinize çok zarar vermeden bu doktora gitmenizi tavsiye ederim .

OZLEM 5 yıl önce

, doktorum rahim çapı çok küçüldüğünü söyledi ve rahimi T rahim denen bir sistem varmış t rahim yaptı ( T rahim için ise rahimin belli bölgelerini kazıyıp T şekli veriliyor ) kendimi daha iyi hissetmeye başladım , ameliyat bittikten 2 ay sonra tekrar kontrole gitik bu defa 6 ay normal yollarla deneyelim eğer olmaz ise tüp bebek yapalım dedi ve şimdi 2 aylık gebeyim , yaptığım kontrollerde herhangi bir sorun yok . sizlere tavsiyen 8 yıl boşa Zeynep kamil ve diğer devlet hastahanelerinde zaman katbettim , sağlığımdan oldum ve maddi olarak bir sürü para harcadım ayrıca pisikolajik olarak acaba çocuğum olmayacak mı diye düşündüm bu