Uçuş korkusunu yenmenin yolları

İnsanlar uçakla yolculuğu sevse de bazen bu yolculuk kabusa dönüşebilir. "Yasemin.com" ekibi olarak uçak korkusunu hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.

Türbülans soğuk ve sıcak havanın yer değiştirmesiyle meydana gelen bir sarsıntı. Bazen bulutlar arasındaki etkileşimde buna yol açabiliyor. Uzmanlar uçuş korkusunu azaltmanın yollarını şöyle sıraladı.

İŞTE UÇAK KORKUSUNU AZALTMANIN YOLLARI

- Hayatınızda ilk defa uçakla yolculuk yapacaksanız ve daha önce hiç hava alanına gitmediyseniz uçuş gününden önce mutlaka havaalanına gidip gözlem yapın. Bu sizi biraz rahatlatacaktır.

- Vaktiniz varsa havalimanında bulunan bütün uçakların iniş ve kalkışlarını izleyin. Sonra da bineceğiniz zamanı düşünerek rahatlamaya çalışın.Kendinizi uçağın içinde sorunsuz bir uçuş gerçekleştirirken hayal edin.

İlk uçuş deneyiminizi 1 saatten fazla olmasın. Kısa seyahat alışmanız açısında çok daha iyi olacaktır.

- Koltuk seçimine dikkat edin. Uçuş korkusu olanlar kapalı alanda kendilerini kötü hissedebilirler. Bu yüzden koltuğunuzu koridor tarafı tercih edebilirsiniz.

- Uçuş öncesi gece uykusuz kalmanız problem yaratmaz tam tersi uçuş esnasında uykunuzun gelmesine ve rahat bir seyahat geçirmenizi sağlar.

- Uçuş esnasında kitap okuyun ya da müzik dinleyin. Biraz ilginizi başka yöne verme konusunda size yardımcı olacaktır.

- Uçak kalkış ve inişlerde biraz alışmadığınız sesler duyabilirsiniz. Buna kendiniz hazırlayın.

- Türbülans uçuş korkusu olan bir yolcunun en büyük kabusudur. Uçaklar hiçbir zaman hava boşluğundan düşmezler. Paniğe kapılmayın.

- Uçuş esnasında korkuya kapıldığınızı hissederseniz nefes egzersizi yapın. Nefes egzersizi; burnunuzdan on kere yavaşça nefes alıp, nefesi biraz tutup sonra da yavaşça vermek şeklindedir.

- Korkunuzun geçmesini istiyorsanız çok sık uçmayı deneyin. Eğer korkularınız üzerine giderseniz uçuş korkunuz 3-4 ay içinde ciddi derecede azalacaktır.

Make Up For Ever Ultra HD Fondöten incelemesi

İLİŞKİLİ HABER

Make Up For Ever Ultra HD Fondöten incelemesi
Metabolizmayı hızlandıran çaylar

İLİŞKİLİ HABER

Metabolizmayı hızlandıran çaylar
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0