Bayramda et ve şeker tüketimine dikkat

Bayram yaklaştıkça uzmanlar hastalıkların artmaması için uyarılarda bulunuyor. Bayram şekeri ve kurban eti tüketiminin artacağı bu dört günde hastanelik olmamanız için dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. İşte kurban eti ve bayram şekeri hakkında bilmeniz gerekenler...

Sıcak günlere denk gelen bayramda dengesiz tüketilen bazı besinler hastalılara neden olur. Uzmanlar bu durumların önüne geçmek için dikkat edilmesi gereken bazı hususların olduğunu vurguluyor. Kırmızı et ve şeker tüketiminin artacağı bu günlerde aynı anda ikisinin tüketilmesi bünyesi hassasa olan bazı kişilerde yaşam kalitesini olumsuz etkileyecek hastalıklar ortaya çıkarır. Aynı anda vücudun kalsiyum, potasyum ve yapay şekerleme alması stabil olan vücut hücrelerinin deforme olmasına sebebiyet verir. Uzmanlar et tüketildikten 1,5 saat sonra şeker tarzı besinlerin tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

SAHTE BAYRAM ŞEKERLERİNE DİKKAT!

Ayrıca uzmanlar bayram şekeri alırken tüketim tarihine ve nerede satıldığına dikkat edilmediğinde zehirlenme vakkalarının artığını da belirtiyor. Böceklerden elde edilen E20 tatlandırıcı maddelerin doğru işlenmediğinde bağışıklık sistemi zayıf kişilerde; kusma, baş dönmesi, ishal ve aşırı terlemeye neden olur. Bu yüzden şeker alırken ambalajına üretim yerine hatta markasına kadar dikkat edilmelidir. Çikolatalı şekerler üretilirken pahalı olan kakao maddesi yerine farklı maddeler kullanıldığından cilt hasarlarına neden olabileceğini hatırlatan uzmanlar, ambalajdaki içindekiler kısmında yer alan oranları okuyarak alınması gerektiğinin önemini hatırlatıyor. 

Özellikle kronik hastalar et ve şeker tüketirken doktorların tavsiye ettiği ölçüye göre hareket etmelidir.

Canan Karatay'dan Kurban Bayramı tavsiyeleri

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay'dan Kurban Bayramı tavsiyeleri
En komik Kurban Bayramı capsleri

İLİŞKİLİ HABER

En komik Kurban Bayramı capsleri

BİR YORUM YAPIN 0