Mor soğanı sütle karıştırıp içerseniz! Mor soğanın sütle faydaları nelerdir?

En eski çağlardan beri tüketilen besinlerden biri olan soğanın beyazın yanı sıra yeşil ve mor renkleri de bulunur. İçeriğindeki sulfosid madde sayesinde mor rengini alan mor soğan antioksidan bakımından oldukça zengindir. Alternatif tıp uzmanları özellikle sütle beraber kaynatılıp tüketildiğinde üst solunum hastalıklarına doğal ilaç olduğunu vurguluyor. Mor soğanın faydaları nelerdir?

İnsanlık tarihiyle neredeyse aynı olan soğan önceleri zambakgillere mensup olduğu iddia edilmişse de yapılan araştırmalarda soğanın koku ve tadı bakımından başlı başına bir tür olduğu kanısına varılmıştır. Toprağa gömülen tohumların toprak altına büyümesinden dolayı soğan yetiştiği toprağın tüm özelliğini alır. Bu sayede güçlü maddeler içerir. Beyaz, yeşil ve mor soğanın yanı sıra arpa soğan tarzında da boyutuna göre çeşitleri vardır. Besin olarak tüketilen soğan aynı zamanda alternatif tıpta ve bilimsel tıpta da ilaç yapımının ham maddesinde kullanılır. İltihap temizlemede etkili olan soğan çeşitleri arasında antioksidan bakımından en zengini mor soğandır. Mor soğan vücutta ödem tutmaz. Serbest radikal hücreleri de kısa sürede vücuttan atılmasını sağlar. Mor soğan genellikle Meksika ve Şili gibi ülkelerde tüketilir. Anavatanı her ne kadar tam olarak bilinmezse de Hindistan'dan İpek yolu aracılığıyla yayıldığı tahmin edilir. Pizza ve makarna yemeklerinin soslarında kullanılan mor soğan, beyaza göre daha yumuşak bir yapıya sahiptir. Ancak acılık bakımından da oldukça keskindir. İçerisindeki sulfosid güçlü bir antioksidan görevi görür. Bazı alternatif tıp uzmanlar özellikle kalp çarpıntısı yaşayan hastalara mor soğan suyunu önerir. 

Kuru soğanın faydaları nelerdir? Bir hafta boyunca kuru soğan suyu içerseniz...İLİŞKİLİ HABERKuru soğanın faydaları nelerdir? Bir hafta boyunca kuru soğan suyu içerseniz...

mor soğan ve süt karışımı yüksek tansiyonu düşürür

mor soğan ve süt karışımı yüksek tansiyonu düşürür

MOR SOĞANI SÜTLE KARIŞTIRIP İÇERSENİZ NE OLUR?

Alternatif tıp uzmanlarının araştırmalarına göre mor soğanı süt ile kaynatılıp tüketildiğinde özellikle yüksek tansiyonu düşürmede fayda sağlar. Bunun yanı sıra vücuttaki iltihabı atar. Özellikle kadınlarda daha sık rastlanan idrar yolu enfeksiyonlarını bitirmede etkilidir. Ancak uzmanlar yine de bu tarz karışımları mutlaka bir doktora başvurarak yapılmasını tavsiye eder. Güçlü bir antioksidan özelliğe sahip olan mor soğan, üst solunum yolları hastalıklarından etkilenen boğaz ve sinüs yollarının temizlenmesini destekler. Bağışıklık sistemindeki antikorların düzensiz çalışmasını önler.

mor soğanı sütle karıştırıp tükettiğinizde vücutta diğer besinlerden dolayı biriken iltihabı temizler

mor soğanı sütle karıştırıp tükettiğinizde vücutta diğer besinlerden dolayı biriken iltihabı temizler

Yeşil soğanın faydaları nedir? Yeşil soğan suyunu ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERYeşil soğanın faydaları nedir? Yeşil soğan suyunu ne işe yarar?

MOR SOĞANIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Mor soğan içerdiği bileşikler sayesinde kan oranını dengeleyerek andaki faydalı hücrelerin oranını artırır. Uzmanlar kansızlık sorunu yaşayan kişilerin günde bir bardak mor soğan suyu içmesini öneriyor.
     
  • Tendürdiyot görevi olan mor soğan suyu yanık ve yaraların mikrop kapmasını önler. Şiddetli burun kanamaları esnasında mor soğanı ikiye bölün ve koklayın. Bu uygulama kanamayı kesmede yardımcı olacaktır. Aynı zamanda adet döneminde şiddetli yaşanan sancılar içinde birebirdir. 
     
  • Çabuk kırılan tırnaklarınızın çabuk uzamasını istiyorsanız. Bir mor soğanı kaynatın içerisine bir diş sarımsak ekleyin ve su soğuduktan sonra elinizi su da 10 dakika bekletiniz. Hem tırnaklarınızı iyileştirir hem de çabuk uzamasını sağlar.
     
  • Böbrek ve safra kesesindeki taşları kuma döndürerek acı çekmeden idrar yolu ile vücuttan atar. Bunun için bir mor soğanı kaynatın ve sabahları aç karna içiniz.
     
  • Vücutta oluşan ödemleri atmak içinde mor soğan suyunu aç karna tüketmenizde fayda var. Mide kanamaları ya da karın ağrıları için ise mor soğanı dilimleyiniz. Bir bardak ılık süt ile beraber tüketiniz. 
     
  • Boğazda biriken iltihabı atmak için ise mor soğan suyunun içerisine bir yemek kaşığı bal karıştırarak tüketebilirsiniz. 

mor soğan besin değeri

mor soğan besin değeri

BİR YORUM YAPIN 8

Baharat yolu 2 yıl önce

Hindistan dan ipek yolu ile yayılmış dediği anda yazı benim için bitti zira hindistandan baharat yolu başlar, sallama yazılar.

ismailkilicer 3 yıl önce

Mor soğan kötü tümörleri öldürülmekten korktukları için harekete geçerler ve ölürler korkmayın sarımsak, soğan,pırasa, limon tüketmediğiniz takdirde her türlü kansere de yakalanma riskiniz an meselesidir.

Toplam 7 beğeni

Muhsin 3 yıl önce

Bence cok güzel bir yazi olmus yararli

Toplam 3 beğeni

Derya 4 yıl önce

Sakın mor ya da kırmızı soganı kaynatip suyunu icmeyin ben ölüyorum başkaları ölmesin vucuttaki kotu huylu hücreleri tümörleri harekete geciriyor. Cikip da soylemiyor fitoterapi uzmanlari insan hayatinin onemi yok cunku

Toplam 13 beğeni

Delilullah 2 yıl önce

Vallamı

Toplam 0 Beğeni

ismailkilicer 3 yıl önce

ölmemek için harekete geçiyorler.

Toplam 1 Beğeni

Süleyman 3 yıl önce

Merak ediyorum ne oldu kısa bir özet geçebilir misin

Toplam 6 Beğeni

Truvali 3 yıl önce

Allah şifa versin amin

Toplam 1 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun