Kahvaltıda bulunması gereken besinler

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda hangi besinlerin olması gerektiğini biliyor muydunuz? İşte uzmanlarında önerdiği kahvaltıda mutlaka bulunması gereken besinler...

Gün boyu enerji olmanız için kahvaltı öğününü atlamamanız gerekir. Ayrıca bu öğünde tüketilen besinlerde çok önemlidir. İlk öğün olan bu zamanda yanlış beslenmek istemiyor ve hastalıklara davetiye çıkarmak istemiyorsanız. Uzmanların önerdiği bu besinleri sofralarınızdan eksik etmemeniz faydalı olur.

İŞTE KAHVALTI SOFRASINDA OLMASI GEREKENLER

- Enerji ihtiyacı için kahvaltıda karbonhidrat içeren besinler bulundurmakta fayda var. Ancak karbonhidratlı besin tüketirken porsiyonuna ve yağ oranına da dikkat etmelidir. gerekir. Aksi halde sindirim sistemini olumsuz etkilenir. Alınan her karbonhidratlı yiyeceğin porsiyonunu yarı yarıya indirilmelidir. Bu kadarı bile vücuda yeterli enerjiyi sağlar.

- Kahvaltıda süt ve süt ürünleri bulundurulmalıdır. Kemiklerin kalsiyum ihtiyacını karşılayan bu besinler kemik ağrılarına bağlı ortaya çıkabilecek rahatsızlıkların riskini azaltır.

- Zeytin cilt sağlığını koruyan en etkili besinlerden biridir. Kahvaltıda en az 10 tane zeytin tüketilmesi gün boyu cildin dış faktörlerden kaynaklı maruz kaldığı olumsuz koşullardan etkileme oranını yarı yarıya indirir.

- Vücudun hemen hemen her yerine faydası olan yumurtayı haşlanmış tercih etmekte fayda var. En önemli protein kaynağı olan yumurta göbek ve basenlerin sıklaşması içinde gerekli bir besindir. 

- Kayısı içerdiği yüksek lif sayesinde sindirim problemlerini azaltır. Kahvaltı sırasında tüketilen 2 kuru kayısı gün boyu sindiriminizi rahatlatır.

- Ekstra vitamin ve mineral için kahvaltıda bol bol yeşillik bulundurulmalıdır.

- Kahvaltı sonrası meyve tabağı ile enerji oranını yükselterek yorgunluk, depresyon ve stres gibi rahatsızlıkların riski azaltılabilir. 

- Kan kolesterolunu düzenlemek için bir avuç kuruyemiş tüketilebilir. Aynı zamanda kuruyemişler vücuttaki kolajen miktarını da dengeleyerek yaşlanma hücrelerini azaltır.

Takıntı nedir? En ilginç takıntılar nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Takıntı nedir? En ilginç takıntılar nelerdir?
Tesettür giyimde sarı renkli kıyafetler

İLİŞKİLİ HABER

Tesettür giyimde sarı renkli kıyafetler
Aft yaralarını 1 saat içerisinde geçirin!

İLİŞKİLİ HABER

Aft yaralarını 1 saat içerisinde geçirin!

BİR YORUM YAPIN 0