Su içmemeniz gereken 7 durum

En temel olan ihtiyacımız olan suyu herkes sağlıklı bir yaşam için günde en az 2,5 litre su tüketmesi gerekiyor. Ama bazı durumlarda içilen su sağlığa zarar veriyor. Sizler için ne zaman sonra su içilmemesi gereken durumları araştırdık. İşte su içmemeniz gereken 7 durum...

Su, yaşamak için almamız gereken vücudumuzun en temel ihtiyaçlarından biridir. Vücudumuzun düzgün bir şekilde çalışması için günde en az 12 bardak su tüketmemiz gerekiyor. Bağışıklık sistemimizin bozulmaması için düzenli olarak su tüketmemiz gerekiyor. Ama bazı durumlarda su içmek sağlığı tehlikeye sokabilir.

İŞTE SU İÇİLMEMESİ GEREKEN DURUMLAR...

- Kustuktan sonra hiç beklemeden su içmek mideye zarar verebilir. Mide boş kaldığından, kendini toparlaması için biraz beklemek gerekir.

- Banyo yaptıktan sonra artan vücut ısısı ile birlikte susuzluk artar. Ama çıkar çıkmaz su içmek organları yorar ve organların çok çabuk yaşlanmasına neden olur.

- Meyveler doğal oldukları halde içerdikleri şeker oranı yüksek. Bu yüzden meyve yedikten hemen sonra su içmek sindirim sistemine zarar verir. Meyvenin içerdiği Amino asitler mide yanmasına sebep olur.

- Tatlılardan sonra su içmek tehlikeli olabilir.İçerdiği şekerden dolayı tatlıyı yedikten sonra su içmek kan şekerinin biranda yükselmesine sebebiyet verir.

- Çok fazla ağır hareketler yaptıktan sonra, koşup yorulduktan sonra su içmemek gerekir. Hemen içilen su karaciğer ve dalağınızın büyümesine ve şişmesine sebep olur. Biraz dinlendikten sonra ya da koşmaya başlamadan önce su içmek daha iyi olacaktır.

-  Uyku sırasında su içmek vücudunuza zarar verebilir. Gece uyanınca içilen su beyin fonksiyonlarını zarar verdiği söyleniyor.

Çocuklara Peygamberimiz (SAV)'in sünnetini sevdiren sporlar

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklara Peygamberimiz (SAV)'in sünnetini sevdiren sporlar
Karavanla seyahat etmenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Karavanla seyahat etmenin püf noktaları
Hande Soral Diriliş Ertuğrul'da

İLİŞKİLİ HABER

Hande Soral Diriliş Ertuğrul'da
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 4

Guş. 2 yıl önce

olm tatlıdan sonra su içmezsen kan şekerin yükselir asıl.

Toplam 1 beğeni

Mertsiken 2 yıl önce

Kustuktan sonra ne zaman su içilir acaba ne zaman bir site bile yazmamis hepiniz birbirinden kopyala yapıştır yapmissiniz zaten kustuktan sonra ne zaman su icilir hic mi icmiyek hala hala ya

Toplam 1 beğeni

esma 3 yıl önce

tşk.

Toplam 2 beğeni

şükran 5 yıl önce

Gece kalkıp su içilmez. İçilirse dertten geçilmez...demiş atalarımız.

Toplam 3 beğeni