Dişlere zarar veren yiyecekler nelerdir?

Gün içerisinde alınan yiyecek ve içeceklerin dişleri sarartma da etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için, dişlere zarar veren, severek tükettiğiniz yiyeceklerin hangileri olduğunu araştırdık. İşte detaylar...

Gün içerisinde tüketilen gıdaların dişlerde sararma, lekelenme gibi bir çok soruna yol açabilmektedir. Yemeklerin yanında tüketilen asitli içecekler diş sağlığını bozuyor. Uzmanlar sağlıklı dişlere sahip olmak istiyorsanız bazı yiyeceklerden uzak durmanız gerektiğini belirtiyor.

 LİMONLU SU

Limonun  toksinleri arttırıcı ve zayıflamaya yardımcı olduğu için çok tercih ediliyor.İçinde bulunan asit yüzünden diş minesini zarar veren limonu az tüketmek gerekiyor. Tüketildiği zamanda yemeklerin içinde tüketilmesi öneriliyor.

KAHVELER

Kremalı kahveler,dişleri sarartma en fazla etkiye sahiptir. Her ne kadar sağlık açısından kahveyi günde 2 defa tüketmek gerekiyorsa da diş sağlığına zararları çok fazladır. Eğer kahve tüketmek isterseniz mutlaka sade kahveyi tercih etmeye özen gösterin. Çünkü süt veya krema ile yapılan kahveler dişleri daha çok sarartıyor. Kahve içtikten sonra hemen şekersiz sakız çiğneyin sararmasını önleyecektir

ŞEKERLEMELER VE KURUTULMUŞ MEYVELER

Şekerlemelerin, kurutulmuş meyvelerin içinde bulunan şekerin dişlerin çürümesine, sararmasına  ve dişlerde hazara yol açar. Kuru olan meyvelerin yapışkan etkisinden dolayı dişlere diğer şekerli gıdalar kadar zarar verir. Bunu en aza indirme içinde günde en az 2 defa dişleri fırçalamak gerekir.

Protein tüketerek nasıl zayıflanır?

İLİŞKİLİ HABER

Protein tüketerek nasıl zayıflanır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0