Folik asit eksikliği nedir ve belirtileri nelerdir?

Kırmızı kan hücrelerini artıran folik asit eksikliğinin vücudumuza etkilerinin neler olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için folik asit eksikliğine dair bilinmeyenleri araştırdık. İşte folik asidin neden olduğu rahatsızlıklar...

Vücudumuzda DNA üreten ve onaran folik asit oranı eksildiğinde kansızlık gibi rahatsızlıkların aynı sıra ciddi sağlık sorunlarına da neden olur. Folik asit eksikliğinin en belirgin özelliği konsantre olmada zorluk çekmedir. Tedavi edilmediği sürece Alzheimer gibi hastalıklara davetiye çıkarabilir. Beyindeki arterin şişmesindeki önemli etkilerden biri de folik asittir. Arter şiştikçe beraberinde şiddetli baş ağrıları yaşanmaya başlar. 

ŞİDDETLİ BAŞ AĞRILARININ ASIL SEBEBİ!

Kan hücreleri akciğerlerdeki oksijeni doğru orantıda vücudumuza yayar. Folik asit eksikliği ile beraber kan hücreleri de azaldığından iç organlarımıza oksijen gidemediğinden kas zayıflığı ve ele ayak uyuşukluğu gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar. Aynı zamanda sürekli yorgun hissetmeniz de folik asit eksikliğinin belirtileridir. Folik asit eksikliği ağız içi yaralara da neden olur bunun yanı sıra tada lama duyusunu da zayıflatır.

En etkili çamaşır suyu markaları

İLİŞKİLİ HABER

En etkili çamaşır suyu markaları
Yiyecekleri saklama yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Yiyecekleri saklama yöntemleri
Okul çocukları için aşı takvimi

İLİŞKİLİ HABER

Okul çocukları için aşı takvimi

BİR YORUM YAPIN 0