Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir? Keçiboynuz pekmezli cevizli sucuk yerseniz...

Vitamin ve mineral zengini olan keçiboynuzunun insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar genellikle yoğurtla karıştırılıp tüketilmesini tavsiye ettiği keçiboynuzu hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Ayrıca keçiboynuzu pekmezinden yapılan cevizli sucuğu kronik yorgunluk ve gün içinde çabuk enerji düşüklüğü yaşayanlar içinde ideal bir besindir. Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir?

Harnup olarak da bilinen keçiboynuzu baklagiller ailesine aittir. Akdeniz ikliminde rahatlıkla yetişir. Güneşte kızardıkça kahverengileşir ve vitamin mineral değeri artar. Orta yumuşaklıkta tatlı bir tadı vardır. Yüzyıllarca keçiboynuzu solunum yolu hastalıklarda doğal ilaç olarak kullanılmıştır. Çiğnenerek tüketilen keçiboynuzu, aynı zamanda pekmezi de yapılır. Meyvesinden elde edilen pekmez içerdiği antiseptik özellik sayesinde solunum ve sindirim sistemini yeniler. Aynı zamanda tohumu da tüketilen keçiboynuzunun bazı yörelerde kahvesi yapılıyor. Kafein ve keçiboynuzu içermeyen keçiboynuzu kalp sağlığı içinde oldukça etkilidir. Kalsiyum bakımından süte oranla 3 kat daha güçlüdür. Bakla ailesine ait olan keçiboynuzu, Akdeniz ikliminde rahatlıkla yetişir. Ağaç formunda yetişen meyve olarak geçen keçiboynuzunun bilimsel adı Ceratonia siliqua denir. Arap ve Yunan tarihinde çok eski yıllara dayanan keçiboynuzu alternatif tıpta doğal ilaç yapımlarında kullanıldı. Pekmezi yapılan bu meyve kan değeri düşük hastalar için de adeta mucize bir etkiye sahiptir.

keçiboynuz pekmezinden yapılan cevizli sucuk enerjisi düşük olanlara önerilir

keçiboynuz pekmezinden yapılan cevizli sucuk enerjisi düşük olanlara önerilir

KEÇİBOYNUZ PEKMEZLİ CEVİZLİ SUCUK YERSENİZ...

İçeriğinde doğal şeker olan keçiboynuzundan elde edilen pekmezden sucukta yapılır. Genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu yöresinde yaygın olarak yapılan sucuğu çocuk yapmak isteyen çiftler tercih eder. Bunun yanı sıra gün içindeki hayat temposundan çabuk yorulanlar için de ideal bir besin kaynağıdır. Uzmanlar metropol hayatında yaşayan kişilerin gün içinde tüketmelerini tavsiye eder. Kafein barındırmadığından doğal olarak sinir hücrelerini yeniler. E vitamini sayesinde de cilt hücrelerine fayda sağlar. 

keçiboynuzun işlem görmemiş görünümü

keçiboynuzun işlem görmemiş görünümü

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİNİN FAYDALARI NELEDİR?

- Besinlerde nadir bulunan K vitamini bakımından zengin olan keçiboynuzu ciltteki hücrelerin yenilenmesinde oldukça etkilidir. Böylece cilt hastalıklarının yaşanma riskini azaltır.

- İleri yaşlarda ortaya çıkma ihtimali olan kemik hastalıkları içinde güçlü bir potasyum ve kalsiyum kaynağıdır. Uzmanlar özellikle gün içerisinde tüketilmesini tavsiye eder. 

- B kompleksi vitaminleri vücudun sağlıklı işleyişi için oldukça önemlidir. Özellikle organların daha rahat fonksiyonlarını sürdürmeleri için gerekli olan bu vitamin kompleksi sayesinde zengin olan keçiboynuzundan günde 2 kaşık tüketerek sağlanabilir. 

keçiboynuzundan pekmez yapılır

keçiboynuzundan pekmez yapılır

- Vücudumuzda bazı besinlerden dolayı toksin oranı artar. Bu da bağışıklık sistemindeki sağlıklı hücrelere zarar verir. Zamanla kişinin hastalanmasına neden olan bu toksinlerden gün içerisinde vücuttan atılmadığında ödem, felç, kalp krizi ve kanser gibi hastalıklara zemin hazırlar. Ancak düzenli tüketilen keçiboynuzu bu toksinleri vücuttan atarak hücrelerin sağlıklı işlemesini destekler.

- İçeriğinde çikolataya oranla daha az şeker barındırır. Bu sayede şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği besindir. Ayrıca içeriğindeki lif sayesinde sindirimi kolaylaştırdığından kilo vermede de yardımcı olur. 

keçiboynuzu yoğurt

keçiboynuzu yoğurt

KEÇİBOYNUZUNU YOĞURTLA KARIŞTIRIP TÜKETİRSENİZ...

- Mevsim geçişlerinde meydana gelen üst solunum hastalıklarına bağlı ortaya çıkan öksürüğe birebir faydası var.

- İçerdiği besin değerleri sayesinde gün içerisinde tüketilen yağlı ve karbonhidratlı besinlerle vücudumuza giren zararlı bakterileri vücuttan atmamıza yardımcı olur.

- Kan kolesterolünü dengeleyen keçiboynuzu 2 ay boyunca yoğurtla beraber düzenli tüketildiğinde kalp ve kan hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.

- Sigaradan dolayı deforme olan akciğeri temizlemede etkili olan keçiboynuzunu, sabah akşam yoğurta beraber tüketmelisiniz.

keçiboynuzu besin değeri

keçiboynuzu besin değeri

BİR YORUM YAPIN 29

Abdülhamid Han 4 yıl önce

Şifa Allah'tan ,Toz alerjisininden keçiboynuzu ve havuç suyu içerek kurtuldum ,annemi de akciğer tansiyonundan keçiboynuzu pekmezi kurtardı , akciğer tansiyonu öyle ilerlemişti ki 3 adım attığında yoruluyordu , Akdeniz anemisinde kan değerlerini yükselten bir mucizedir ,BİLİM DAHA KEÇİBOYNUZUNU VE HAVUCU BİLMİYOR

Toplam 6 beğeni

hakan 3 yıl önce

bilim keciboynuzunu bilmiyor cünkü sahte materyalist bilim anlayisi var Allahla savasan masonik tip bugün tip diye dünyada insanliga kakalaniyor,.

Toplam 1 Beğeni

gökhan ay 4 yıl önce

Yoğurt pekmezdeki demiri bağlar vücuttan atar.beraber yenmez

Toplam 5 beğeni

Misafir 4 yıl önce

Herkeste uzman:))

Toplam 3 beğeni

Turan 4 yıl önce

Tamam şimdi yandık, bundan sonra sen seyret keçiboynuzu fiyatlarını...

Toplam 7 beğeni

kemal 4 yıl önce

Porostada iyi gelirmi

Toplam 3 beğeni

Giresun 4 yıl önce

Altın otu çayı iyi gelir , keçiboynuzu da iyi gelir

Toplam 0 Beğeni

Ahmet 4 yıl önce

Sorunuza cevap alabildiniz mi kemal bey ?

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun