Gülmek zararlı mıdır?

Komik olarlar karşısında gösterdiğimiz reflekse gülmek denir. Gülmek her ne kadar mutlu olduğunu yansıtsa da aslında çok tehlikeli bir durum olduğunu biliyor muydunuz? İşte gülmenin bilinmeyen zararları...

Yapılan araştırmalarda gülmenin yararları ve zararları hakkında sonuçlara varan uzmanlar yaralarından çok zararlarına dikkat çekmişlerdir. Çok gülmenin ölüme bile neden olduğu ortaya çıkmıştır. Bu durum akıllara Peygamber Efendimiz (sav)'in hadisi Şerifini getirmiştir.

"Çok gülmeyiniz! Zira çok gülmek kalbi öldürür"

                                                           Hz. Muhammed (sav)

PEKİ GÜLMENİN NE GİBİ ZARARLARI VARDIR?

- Güldüğünüz esnada kas sisteminiz gerilir gerilen kas sistemi gülme sonrası birden gevşeyince baş ağrısı ve idrar kaçırma gibi rahatsızlıklar yaşanır.

- Psikolog araştırmacılara göre gülmek psikolojik bir takıntının ürünüdür. Bunun sonucunda da marka takıntısı ve idare zayıflığı ortaya çıkma ihtimali yükselir.

- Gülme refleksi anında solunum yolu iyice açıldığından akciğere hava direk dolar. Süzülmeden dolan hava akciğerin enfeksiyon kapmasına neden olur.

- Ayrıca adrenalin hormonunu yükselten gülme refleksi vücutta kan dolaşımını dengesizleştirdiğinden kalp ritim bozukluğu ve kalp sıkışması gibi rahatsızlıklara sebebiyet verir.

- Ender rastlanan bir diğer durum ise çene çıkmasıdır.

At kuyruğu otunun faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

At kuyruğu otunun faydaları nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 1

Ferdi 4 yıl önce

Çene çıkmasımı

Toplam 1 beğeni