Gribi önlemenin doğal yolları

Kış hastalıklarından en yaygın olanı gribi önlemek için doğal antibiyotik ve probiyotiklerden yararlanabilirsiniz. Peki doğal antibiyotik ve probiyotik nedir? İşte gribi önlemenin doğal yolları...

Mevsim geçişleri sırasında en sık rastlanan hastalıklardan biri olan gribi önlemek için evde yapacağınız doğal yöntemler vardır. Özellikle uzmanların önerdiği bu yöntemleri sizler için derledik. 

GRİBE DOĞAL KALKAN! EV YAPIMIN TURŞU

Bu yöntemlerin başında ev yapımı yoğurt ve turşu geliyor. Fermente edilmiş bu besinler virüs içermiyor ve probiyotik antibiyotik açısından da oldukça zenginler. Viral hastalıklarda ilaçlara karşı bağışıklık koruma kalkanını kaybeder.

Virüslerle savaşamayan bağışıklık bir süre sonra tamamen çöktüğünden grip hastalığı daha ağır geçer. Bu yüzden uzmanlar doğal besinlerin ve doğal antibiyotiklerin bu konuda daha etkili olacağını vurguluyor. Grip hastalığını önlemenin en etkili yolu doğru beslenmedir. Bir diğeri ise doğru temizlik. Özellikle toplu alanlarda gün içerisinde daha çok vakit geçiren kişilerin ellerini zeytin yağlı sabunla yıkamaları hastalıklara karşı yüzde 70 koruyucu etki yapar. 

Tahta kurusu ısırığı hakkında bilinmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Tahta kurusu ısırığı hakkında bilinmesi gerekenler

BİR YORUM YAPIN 0