İncir ve zeytinyağı karışımının faydaları nelerdir? İbn-i Sina'nın mucize karışımı...

Tıbbın babası İbn-i Sina'nın önerdiği reçeteler her derde deva oluyor. Doğa da bulunan her bitkinin besinin bir faydası olduğunun altını çizen İbn-i Sina'nın özellikle her derde deva incir ve zeytin yağıyla hazırladığı karışımı günümüz uzmanları tarafından herkese öneriliyor.

Tıp bilim dünyasının öncülerinden biri olan İbn-i Sina birçok sağlık sorununa doğada elde ettiği bitki, meyve ve sebze ile tedavi yöntemi geliştirmiştir. Vücudun güçlenmesi ve bağışıklığın artırılması gerektiğini kitaplarında yazan Sina, hastalıkların önlenmesinin en iyi yolu olduğunun altını çizmiştir. Hazırladığı karışımlarla hemen hemen her hastalığa doğal ilaç yapmıştır. En çok ise kuru ini ve zeytin yağı karışımını önermiştir. Bu karışımın vücudun direncini hastalıklara karşı attırdığını söylemiştir. Günümüzdeki hastalıklara karşı araştırma yapan birçok bilim insanı da İbn-i Sina'nın bu karışımlarını önermektedir. 

İBN-İ SİNA

İBN-İ SİNA

İBN-İ SİNA'NIN MUCİZE KARIŞIMI

MALZEMELER

250 gram kuru incir

1 litre zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

İncirleri iyice yıkayınız. Daha sonra küp küp kesiniz. Kestiklerinizi bir kavanozun içerisine koyup zeytin yağını üzerine dökünüz. Kavanozu 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza ediniz. Beş gün sonra sabah, akşam olacak şekilde iki kere tüketebilirsiniz.

incir ve zeytinyağı hücreleri yeniler

incir ve zeytinyağı hücreleri yeniler

İNCİR VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMININ FAYDALARI NELERDİR?

  • - Karışım doğru şekilde yapılıp tüketildiğinde vücudun bağışıklık sistemini kanserli hücrelere karşı güçlendirir. Aynı zamanda kanserli hücrelerin oluşumunu önler.
     
  • - Astım ve solunum hastalıklarının kompilikasyonlarını azaltır. 
     
  • - Sonbaharın etkili meyvelerinden biri olan incir, bağırsakları hareketlendirerek kabızlık riskini azaltır. Ayrıca vücuttaki yağ yakma oranını hızlandırır. Mide sağlığını da destekleyerek reflü ve ülser gibi hastalıklara yakalanmayı azaltır.
     
  • - Hem incir hem zeytin güçlü antioksidanlar olduklarında bu karışım vücudu temizlemede etkili olur. 
     
  • - Kemik ve kas yapılarını güçlendirerek ileri yaşlarda görülme ihtimali olan hastalıkların riskini azaltır.
     
  • - Yapılan araştırmalarda bu karışımın en çok kadınlarda görülen meme kanserini önlediği gözlemlenmiştir.
     
  • - Kanın dengesini koruyarak kalp sağlığını da olumlu yönde destekler. 
     
  • - Karaciğerdeki toksinlenmeyi azaltarak cilt sağlığını da korur.

BİR YORUM YAPIN 11

Abdullah Yıldız 1 yıl önce

Çok güzel bütün faydalarını öğrenmiş olursun

Cngz56 1 yıl önce

İbni Sina tekbaşına bir bölüm olarak üniversitede ders olmalı İbn-i Sina bilim adamları yetiştirilmeli israilde bile 4 tane uzmanı var

Toplam 3 beğeni

hacı musa 1 yıl önce

haberle ilgisi yok ama, bizim ülkede herkes ilahiyatçıdır

Toplam 1 beğeni

canan 5 yıl önce

bu karisimi Ben bagisiklik sistemimi guclendirmek icin kullanmaya basladim ama adet agrilarimda cok hafifleme oldu kesinlikle tavsiye ediyorum

Toplam 3 beğeni

Reyis 5 yıl önce

İncir ile zeytin in birlikte yendiginde şifa kaynağı olacağı kuran da yazdığını söylemisti dedem.

Toplam 17 beğeni

Somebody 2 yıl önce

Gayet de incir ve zeytinden bahsediyor "doğru" (!) efendi siz ne çeşit bir Kur'an okudunuz? O kadar kuran üzerine ilim görmüş adam tanıdım ilk defa duyuyorum bahsetmediğini... Sizin bahsettiğiniz o kıyıdan köşeden yapılan ve bir çok alimin üzerinde durmadığı ufak yorumlardır, ama buradaki ayetin asıl amacı incir ve zeytindir. Öyle olsa bile Kuran'ın açılımı çok zengindir zaten bir ayet aynı anda bir kaç anlama gelebiliyor. Yalnız bu sürekli kuranı sanki şiirmiş gibi mecazi yorumlayıp duranlardan da gına geldi. Yaratan açık bir şekilde orada incir/zeytin dediyse bitti, neyini inkar ediyorsunuz? "Tin e (incire) ve zeytine and olsun ki..."

Toplam 0 Beğeni

doğru 2 yıl önce

s.a. kuranda geçen incir ve zeytin değil yer adıdır selametle

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun