Yoğurt otunun faydaları? Yoğurt otu çayı nasıl yapılır?

Üç çeşidi olan yoğurt otunun insan sağlığına birçok faydası vardır. İlk tüketiminden itibaren etkili olan yoğurt otunun faydalarını sizler için derledik. İşte yoğurt otunun faydaları ve yoğurt çayının yapımı...

Doğada yoğurt otunun üç türü bulunmaktadır. Bu türler farklı yer ve toprak da yetişmesine rağmen yanı özelliklere ve faydalara sahiptir.

İŞTE YOĞURT OTUNUN ÇEŞİTLERİ

Yapışan otu; çayır ve tarla kenarlarında yetişen bu türün yaprakları dikenlidir. Tomurcukları beyaz çiçek açar.

Kaz otu, Çoban süzgeci; Sarı beyaz renklerde açar. Bu bitki kurutulmadan taze taze tüketilmelidir.

İŞTE YOĞURT OTUNUN FAYDALARI

- Karaciğer zarında biriken toksinleri temizlemede etkilidir. Bu toksinleri idrar yolu ile vücuttan atar. 

- Yoğurt otu lenf hormonlarına karşı etkili olan besinlerden biridir. Düzensiz çoğalan tiroitleri düzenlemede kullanılır. Yapılan çalışmalarda lenf kanserine karşı vücuda adeta kalkan oluşturur.

- Kanda bulunan kan yapıcı hücreleri artırarak demir eksikliğini giderir. Aynı zamanda kandaki trombosit hücrelerini dengeleyerek ödem oluşma riskini azaltır.

- Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin sıklıkla karşılaştığı ağız içi yaralarını gidermede doğal ilaç olarak kullanılır. Gargara yöntemi ile ağız içi enfeksiyon hücrelerini azaltmanın yanı sıra ağız kokusunu da giderir.

- Trombosit hücrelerini dengeleyerek ödemi engelleyen yoğurt çayı aynı zamanda bacak ve kollardaki ağrıları da giderir. Bel ve boyun ağrıları için ise evde yoğurt otu kremi yapılabilir. Ağrı kesici etkisi olan bu ot kısa sürede etkisini gösterir.

- Uyku problemlerine de iyi gelen bu çay sinir hücrelerindeki deforme olmuş hücre sayısını azaltarak ruhsal hastalıkların yaşanma riskini azaltır.

- Deri hastalıklarına karşıda etkili olan yoğurt otu özellikle çıban gibi rahatsızlıkları gidermede etkili doğal bir ilaçtır.

- Uzmanlar bu bitkiden hazırlanan suyun yüzü germe gibi etkilerinin de olduğunu vurguluyor.

YOĞURT OTU NASIL KULLANILIR?

- Yoğurt çayı hazırlanırken içerisinde bal, tatlandırıcı ya da limon kullanılmaz.

- Yoğurt çayı soğuduktan sonra yüz yıkamada kullanılabilir. Yapılan araştırmalarda lekeleri ve kırışıklıkları azalttığı gözlemlenmiştir.

YOĞURT OTU KREMİ NASIL HAZIRLANIR?

Taze yoğurt otundan bir kaç yaprak kaynatın ve suyu daha sonra soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra doğal tereyağı ekleyip iyice karıştırınız. bu karışımı iki gün buzdolabında bekletip daha sonra kullanınız.

YOĞURT OTU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Bir yemek kaşığı taze yoğurt otunu kaynatınız. 10 dakika haşlanan yoğurt otunu demleyip süzünüz. 

Kışa aylarında bağışıklığı güçlendiren besinler

İLİŞKİLİ HABER

Kışa aylarında bağışıklığı güçlendiren besinler
Kanseri önleyen besinler!

İLİŞKİLİ HABER

Kanseri önleyen besinler!

BİR YORUM YAPIN 0