Pekmezi saklama ve doğru tüketmenin 5 kuralı

Soğuk havalarda bağışıklığı güçlendiren etkili besinlerden biri olan pekmezi saklama ve doğru tüketmenin yollarını sizler için araştırdık. İşte pekmezi saklama ve doğru tüketmenin kuralları...

Vücudun günlük kalsiyum ihtiyacını yüzde 40 oranda destekleyen pekmez aynı zamanda kemik gelişimine de katkı sağlar. Bağışıklığı güçlendirerek enfeksiyonlara karşı direnci artıran pekmez vücudu zararlı tüm toksinlerden arındırır. Peki bu sağlıklı besin nasıl tüketilmeli ve muhafaza edilmelidir? 

İŞTE PEKMEZİ SAKLAMA VE DOĞRU TÜKETME KURALLARI

- Yapıldığı meyveye göre besin değeri değişen pekmez doğal şeker bakımından en sağlıklı besindir. Tatlandırıcı olarak kullanılabilir.

- Enerji miktarını kaybetmeden kana karışan en hızlı besindir. Kan sayısını artırarak kansızlığa bunun yanı sıra yüksek kolesterole iyi gelir. 100 gram pekmez yaklaşık 293 kalori enerji sağlar.

- Vücudun en kolay emilim sağladığı besin olan pekmez kemik yapısını güçlendirir. Kan basıncını düzenler. İçerdiği yüksek antioksidan sayesinde vücudu zararlı bakterilerden arındırır.

- Kana çok hızlı karıştığından diyabet hastalarının tüketilmesi tavsiye edilmez. Ancak pamukçuk, ağız yaralarını gidermede oldukça etkilidir.

- Uzmanlar zengin besin içeriği olan pekmezi yetişkinlerin günde 1-2 yemek kaşığı, çocukların ise 1-2 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir.

Her gün 2 fincan ev yoğurdu tüketirseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Her gün 2 fincan ev yoğurdu tüketirseniz...

BİR YORUM YAPIN 0